Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye

2019-07-31   |   by admin

A könyv tartalma:

Harsányi Zsolt - Zrínyi Miklós - A költő és hadvezér életének regénye

Letöltés Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye könyvet pdf, epub és mobi

Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye.pdf
Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye.epub
Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye.mobi


  • Lazi Könyvkiadó
  • Regény
  • 414 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632672793
  • Cikkszám: 1054521
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye

Töltse le az ingyenes PDF Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye (pdf, epub és mobi)

Zrínyi Miklós – A költő és hadvezér életének regénye leírása

Harsányi Zsolt előszeretettel csoportosítja regényei cselekményeit egy-egy nagyformátumú jellem köré. Ezúttal a költő és hadvezér Zrínyi Miklóst teszi meg művének főhősévé, végigkövetvén sorsát a gyermekkortól kezdve egészen a máig sok találgatásra okot adó, tragikus kimenetelű utolsó vadászatáig.

Zrínyi Miklós dalmát eredetű főnemesi család korán árvaságra jutott sarjaként fiatalkorában katolikus, Habsburg-hű nevelést kapott. Felnővén korának egyik legtehetségesebb hadvezére vált belőle, aki emellett éleslátású, művelt politikus és az irodalom terén és maradandót alkotni képes költő volt. Csillaga gyorsan emelkedett, 1647-ben a horvát báni méltóságot is elnyerte. Később a bécsi politikával szembemenve Magyarországnak a török uralom alól történő felszabadítását tűzte ki célul, melyet egy Habsburgok nélküli felszabadító háború keretében képzelt el. A független nemzeti királyság megteremtésének eszméje a magyar főúri ellenzék egyik vezetőjévé tette.

Harsányi Zsolt nemcsak a fegyvert és tollat egyaránt mesterien forgató Zrínyi Miklós heroikus küzdelmeit idézi fel, hanem érzelmi életébe is betekintést ad. Zrínyit nemcsak eposzírói és eposzi hősi minőségében, hanem féltékeny szerelmesként, megállapodott férjként, aggódó apaként is láttatja regényében, melynek korhű hangulatához nemcsak a háttérkutatások, hanem a 17. századra jellemző stílusban megírt párbeszédek is nagymértékben hozzájárulnak.

Leave Your Comment