Zrínyi Miklós

2019-06-18   |   by admin

A könyv tartalma:

Földi Pál - Zrínyi Miklós

Letöltés Zrínyi Miklós könyvet pdf, epub és mobi

Zrínyi Miklós.pdf
Zrínyi Miklós.epub
Zrínyi Miklós.mobi


  • Csengőkert Kft.
  • Történelmi
  • 160 oldal
  • Kötés:
  • ISBN: 9786155476938
  • Cikkszám: 1025591
  • Nyelv: Magyar
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Zrínyi Miklós

Töltse le az ingyenes PDF Zrínyi Miklós fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Zrínyi Miklós PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Zrínyi Miklós (pdf, epub és mobi)

Zrínyi Miklós leírása

“A költő és hadvezér jelzőt ajándékozta a hálás utókor ennek a nagy magyar hazafinak, hogy megkülönböztessék dédapjától, a szintén Miklós nevet viselő szigetvári hőstől.
A szerző a tőle megszokott olvasmányos módon, de szigorúan ragaszkodva a történelmi hűséghez, rajzolja meg a magyar történelem eme kiemelkedő alakjának sorsát a felemelkedéstől a csúcson át, a korai erőszakos halál értelmetlen és rejtélyes tragikumáig.
Zrínyi pályafutása ragyogó dicsfénnyel vonta be hazánk történetének ezt a szomorú korszakát. Hiszen mint politikus, hadvezér, költő és hadtudományi teoretikus oly páratlan gazdagsággal ontotta kincseit, hogy azok ragyogása több mint három évszázad távlatából napjainkig is elhat. Rendületlen volt hazaszeretetben, jótettekkel, írással, vagyis karddal és tollal szolgálta népét és hazáját.
Élete és példája egy kilátástalanul összegubancolódott, fogódzó nélkül maradt kor zűrzavarából váratlanul kihangzó, férfiasan dísztelen és magányos hegedűszó. A fojtogató semmiben a rendíthetetlen értékek menedéke felé vezette jó ösztöne. Ezen az úton jutott el a feltétlen császárhűségtől és törökellenességtől az igaz felismerésig, amely kiszakította torkán a fájdalmas kiáltást, amelyet ma is jelszavaként és életcéljaként tekinthetünk: „Ne bántsd a magyart!””

Leave Your Comment