Viharlovasok – A másik ösvény

2019-07-03   |   by admin

A könyv tartalma:

Benkő Gábor - Viharlovasok - A másik ösvény

Letöltés Viharlovasok – A másik ösvény könyvet pdf, epub és mobi

Viharlovasok – A másik ösvény.pdf
Viharlovasok – A másik ösvény.epub
Viharlovasok – A másik ösvény.mobi


  • Lazi Könyvkiadó
  • Regény
  • 440 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632673028
  • Cikkszám: 1054464
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Viharlovasok – A másik ösvény

Töltse le az ingyenes PDF Viharlovasok – A másik ösvény fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Viharlovasok – A másik ösvény PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Viharlovasok – A másik ösvény (pdf, epub és mobi)

Viharlovasok – A másik ösvény leírása

A X. század derekán járunk, a magyar törzsszövetség már csak nevében viseli e megnevezést. Élesen elkülönül a keleti és a nyugati országrész.

Nyugaton Taksony fejedelem uralkodik, a keleti részeket Bulcsú főhorka uralja. Kettejük közül az utóbbi bír nagyobb hatalommal, és külhonban is őt tekintik a magyarok tényleges vezetőjének. Tartanak is tőle – annak ellenére, hogy a görögkeleti rítus szerint megkeresztelkedett –, mert a külországi magyar portyák változatlanul tovább folynak. A 954. esztendőben különösen erős magyar sereg indul I. Ottó német király ellen, és nagy diadallal, tömérdek zsákmánnyal érkezik haza.

Aztán következik a gyászos emlékű 955, és vele Regensburg, Lech-mező, Augsburg. Csupa baljósan csengő, ismert hely- és földrajzi név…

De miként is folyt le az augsburgi csata? Vajon valóban akkora vereséget mértek a németek a magyar hadakra, hogy csupán hét gyászmagyar térhetett haza? Agyonvághatta-e a német uralkodót kürtjével a legendás Lehel vezér? Megbénult-e a magyarság az augsburgi vereség után, vagy ennél jóval árnyaltabb a kép? Mit tartogattak népünknek a következő esztendők?

Minderre, és még számos, e kort érintő történelmi kérdésre választ ad a VIHARLOVASOK sorozat zárókötete.

Leave Your Comment