Verébtől a szarvasbikáig

2019-08-01   |   by admin

A könyv tartalma:

K. Rhédey Zoltán - Verébtől a szarvasbikáig

Letöltés Verébtől a szarvasbikáig könyvet pdf, epub és mobi

Verébtől a szarvasbikáig.pdf
Verébtől a szarvasbikáig.epub
Verébtől a szarvasbikáig.mobi


  • Lazi Könyvkiadó
  • Hobbi, szabadidő
  • 288 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632672281
  • Cikkszám: 1020305
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Verébtől a szarvasbikáig

Töltse le az ingyenes PDF Verébtől a szarvasbikáig fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Verébtől a szarvasbikáig PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Verébtől a szarvasbikáig (pdf, epub és mobi)

Verébtől a szarvasbikáig leírása

A kötet K(isrédei) Rhédey Zoltán (1905, Gyöngyös 1964, Ausztrália), az 1930-40-es évek Nimródjában rendszeresen publikáló író sajnos egyetlen könyve, mely 1943-ban jelent meg.
A szerző a kezdetektől meséli el vadásszá válásának történetét. Az igazi vadász-élmények bevezetéseként megismerhetjük gyermekkori kalandjait, első zsákmányától, egy verébtől kezdve a kispuskával elejtett nyulakig. Aki végigolvassa ezt a ma már igazi klasszikusnak számító könyvet, a szerzővel együtt szinte észrevétlenül is átéli saját vadászatait. A kötet további részében külön fejezetekben olvashatunk az apró- és nagyvadak űzésének, elejtésének történeteiről, végigtekintve a kilőtt vadlibák, szalonkák, darvak, túzokok, vidrák, rókák, őzek, vadkanok, szarvasok és egyéb jobb sorsra érdemes állatok során.
A történetek azonban nem elsősorban a végzetes puskalövésről szólnak, általuk betekintést nyerhetünk az egykori vadászatok hangulatába, e sajátos életforma rejtelmeibe is.
Az író tehetsége és láttató ereje teszi írásait nem mindennapi élménnyé. Nem pusztán vadászni akar, hanem felolvadni a természet szépségében, megismerni annak ezernyi titkát. Egyszóval igazi vadász, aki a szórakoztatás mellett észrevétlenül tanít is.
Könyvéről a Nimród lapjain a kitűnő tollú publicista Sólyom (Láng Rudolf) írt kritikát: Akinek van látó szeme, tanulhat ebből a könyvből, mert sok megszívlelendő van benne. Megtaláljuk csaknem minden hazai vadunk vadászatát, ahogy a Szerző átélte, sikerekkel és kudarcokkal együtt A könyvet csak ajánlani tudom.

Leave Your Comment