Valódi magyar szakácskönyv

2019-08-14   |   by admin

A könyv tartalma:

Zilahy Ágnes - Valódi magyar szakácskönyv

Letöltés Valódi magyar szakácskönyv könyvet pdf, epub és mobi

Valódi magyar szakácskönyv.pdf
Valódi magyar szakácskönyv.epub
Valódi magyar szakácskönyv.mobi


  • Nemzeti Örökség Kiadó
  • Gasztronómia
  • 189 oldal
  • Kötés: puhatáblás
  • ISBN: 9786155242403
  • Cikkszám: 1060245
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Valódi magyar szakácskönyv

Töltse le az ingyenes PDF Valódi magyar szakácskönyv fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Valódi magyar szakácskönyv PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Valódi magyar szakácskönyv (pdf, epub és mobi)

Valódi magyar szakácskönyv leírása

Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam – legalább párszor – el ne készítettem volna.
Egyszerű, középosztálybeli háztartás keretébe illők ezek mind; de azért válogathat belőlük, vagyonnal bíró nagyobb mérvű háztartást vezető nő is éppen úgy, mint a legszegényebb család, vagy azok a hivatalt teljesítő nők, kik egyszerű cselédek gondjaira kénytelenek háztartásaikat bízni, mert e szakácskönyvből könnyen és olcsón lehet igen jó ételeket főzni, vagy főzetni.
Én gazdag földbirtokos családból származtam, gazdasszonyságom alapját hazulról szereztem. Később, mint katonatiszt-né bejártam az ország majd minden vidékét; mindenütt megtanultam a mi jót és takarékosat csak észlelhettem. Szenvedélyes főzőnő létemre gyönyörűséggel és rögtön megkészítettem a nekem tetsző ételeket. – Így gyűlt fel évek során át az én szakácsnői tudásom.
Soha életemben másnak a házánál nem főztem és mind e mai napig saját háztartásomban dolgozom, de mert nagy csapások értek, megismerkedtem az anyagi küzdelmekkel is. Így lassan megtanultam miképpen kell és lehet az elképzelhetetlenségig kevés anyagból a lehető legjobb ételeket előállítani.
Egészen magyar vagyok, ízlésre, szokásokra s minthogy Erdélyben születtem, főzési modorom túlnyomóan erdélyies.
Most már évek óta a főzési tudományom adja kenyeremet.
Mindezeket előre bocsátva – úgy hiszem – van okom remélni, hogy a tisztelt közönség bizalmát megnyerem.

A könyv az 1892-es kiadás reprintje.

Leave Your Comment