Úgy a földön is

2019-07-10   |   by admin

A könyv tartalma:

Davide Enia - Úgy a földön is

Letöltés Úgy a földön is könyvet pdf, epub és mobi

Úgy a földön is.pdf
Úgy a földön is.epub
Úgy a földön is.mobi


  • Libri Könyvkiadó Kft
  • Regény
  • 430 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789633101964
  • Cikkszám: 1030142
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Úgy a földön is

Töltse le az ingyenes PDF Úgy a földön is fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Úgy a földön is PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Úgy a földön is (pdf, epub és mobi)

Úgy a földön is leírása

Palermo egyik lerobbant negyedében egy kilencéves fiú életében először száll ringbe. Apja Lovag néven a környék leghíresebb bokszolója volt, de nem sokkal a fiú születése előtt meghalt.
Nagybátyjára, a hatalmas Umbertinóra marad hát a feladat, hogy felkészítse a bunyós család legújabb reménységét: Davidúnak el kellene nyernie az országos bajnoki címet, amit korábban az apja és a nagybátyja is elbukott.

Ez a gondolat- és érzelem gazdag regény ötven év történetét meséli el, a második világháború bombázásaitól kezdve a maffia térnyerésén keresztül egészen 1992-ig, a tragikus palermói merényletekig. Kifinomult érzékkel ötvözi a humort a tragédiával. Brutális, ám ugyanakkor magával ragadó világ bontakozik ki az olvasó előtt: a háború után éledező Szicília mindennapjai.

“Gerruso, emlékszel rá, hogy amikor írni tanultál, egész oldalakat írtál tele a és e betűkkel, meg az összes többi magán- és mássalhangzóval? Ez pontosan ugyanolyan. Ahogy a kéz megtanulja, hogyan kell mozognia a betűk leírása közben, ugyanúgy a test is ismétléssel sajátítja el az ütéseket és a védekezést.
– Azt mondod, hogy a kéz képes megtanulni dolgokat?
– A testünknek is megvan a maga intelligenciája. Olyan ez is, mint egy teleírandó lap.
– Na persze…
– Igazából minden írás.
– Minden?
– Igen.
– A szardíniás tészta is?
– Igen.
– És a nők csípője is?
– Igen.
– És a városra hulló bombák?
– Azok is.
– És te mit írsz le az ütéseiddel meg a védekezésekkel?
– A családom történetét.”

Leave Your Comment