Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei

2019-02-28   |   by admin

A könyv tartalma:

Wendy Holden - Túlélőnek születtünk - Auschwitz gyermekei

Letöltés Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei könyvet pdf, epub és mobi

Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei.pdf
Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei.epub
Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei.mobi


  • Maxim Könyvkiadó
  • Történelmi
  • 384 oldal
  • Kötés: füles, kartonált
  • ISBN: 9789632617640
  • Cikkszám: 1062197
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Sorozat: Mont Blanc

A könyv részletei Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei

Töltse le az ingyenes PDF Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei (pdf, epub és mobi)

Túlélőnek születtünk – Auschwitz gyermekei leírása

Annak hetvenedik évfordulóján, hogy amerikai katonák felszabadították Mauthausent, a neves írónő, Wendy Holden f felidézi három gyermek megrázó és rendkívüli történetét, akiket összeköt édesanyáik hihetetlen – ám sikeres – harca a túlélésért.
A II. világháború idején Rachelt Auschwitzba küldik, de nem tudja, hogy a férjét lelőtték. Priska és párja együtt utaznak oda, de azonnal szétválasztják őket. A szintén Auschwitzba került Anka hiába reméli, hogy újra látja a férjét. Miután családjuk többi tagja gázkamrában lelte halálát, a három fiatalasszony eltökéli, hogy ragaszkodnak ahhoz, ami megmaradt nekik: életükhöz és születendő gyermekükhöz. Miután eltitkolták állapotukat a hírhedt náci orvos, Josef Mengele elől, dolgoztatják és majdnem halálra éheztetik őket. Mindennapos rettegésben élnek, hogy állapotukat felfedezi az SS.
1945 áprilisában, miközben közelednek a szövetségesek, Priska megszüli a gyermekét. Ezután a kisbabájával, valamint Rachellel, Ankával és a többi fogollyal együtt a mauthauseni koncentrációs táborba küldik egy pokoli tizenhét napos vonatozással. Rachel a vonaton szül, Anka pedig a tábor kapuinál. Mindannyian azt hiszik, hogy meg fognak halni, de aztán csoda történik…

„A regény rendkívül elhivatott nyomozás eredménye. Megrendítő történet a hitről, hatalmas empátiával megírva.”
Women in the World

„Holden könyve tele van szívbemarkoló részletekkel. Drámai, elmélyült, erőteljes és megindító. A Túlélőnek születtünk méltó emléket állít a három anyának és gyerekeik csodával határos túlélésének.”
Jewish Chronicle

„Igazán döbbenetes és mélyen megható. A gazdag kutatómunkának köszönhetően figyelemre méltó részletességgel mutatja be három nő szenvedéseit.”
Booklist

„Bár több mint 70 év telt el, a történet igazsága olyan hátborzongatóan jelenik meg, hogy akár ma is megtörténhetett volna… Lebilincselő, felkavaró és igen érzékletes regény, mely megörökíti azokat az iszonyú körülményeket, melyek között három terhes nő a náci uralom alatt szenvedett.”
Kirkus Reviews

„Holden háromszoros biográfiája annyi háttérinformációt tartalmaz, hogy az felér egy történelemórával, de olyan hatást kelt, mint egy mese a tagadhatatlan bátorságról és elképesztő szeretetről az embertelen kegyetlenséggel és gonoszsággal szemben.”
Contra Costa Times

Leave Your Comment