Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság)

2019-02-21   |   by admin

A könyv tartalma:

Kristóf Ágota - Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság)

Letöltés Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság) könyvet pdf, epub és mobi

Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság).pdf
Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság).epub
Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság).mobi


A könyv részletei Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság)

Töltse le az ingyenes PDF Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság) fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság) PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság) (pdf, epub és mobi)

Trilógia (A nagy füzet, A bizonyíték, A harmadik hazugság) leírása

Történetek, melyek nem igazak, de azok is lehetnének…”
Agota Kristof világsikerű remekművének testvérregényei éppoly szétválaszthatatlanok, mint főhősei, az ikerfiúk. Claus és Lucas gyötrelmes köteléke, összetartozása és különválása megragadó allegóriája mindazon erőknek, melyek Közép-Európa hadszínterein testvérek sokaságának fájdalmas elválását kényszerítették ki. A gyerekeket szüleik a fenyegető háború elől nagyanyjukhoz, egy vidéki kisvárosba menekítik, ahol túlélésüket az ikrek csakis a gonoszság és a kegyetlenség iskoláját kijárva biztosíthatják. Történetük borzongató nyerseségét, boldogtalanságát lenyűgözően tükrözi a regény prózanyelvének hűvös szenvtelensége, a kimért mondatok szikársága.
A szenvedésnek ez a megrázó és kegyetlenül lélekbe markoló regénye a XX. század magyar emigráns irodalmának egyik legkiemelkedőbb műve. Alaptézisét a fikció és a valóság közötti határ elmosódásáról egyaránt érvényesnek láttatja életünkben és a művészetben.

Agota Kristof, vagyis Kristóf Ágota magyar származású svájci író. A Győr melletti Csikvándon született 1935-ben, gyermekéveit itt és Kőszegen töltötte, majd Szombathelyen tanult. 1956-ban családjával Svájcba emigrált. Dolgozott óragyárban, eladóként és fogászati asszisztensként is. Mindeközben eleinte anyanyelvén írt verseket, aztán franciára váltva színdarabokat és hangjátékokat, végül regényeket. A szerző 2011-ben, halála előtt néhány hónappal Kossuth-díjat kapott.
Noha a Trilógia kisregényei igen szorosan összetartoznak, a kötet nem egyszerre született: A Nagy Füzet 1986-ban jelent meg, A bizonyíték 1988-ban, végül A harmadik hazugság 1991-ben.

Leave Your Comment