Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben

2019-08-14   |   by admin

A könyv tartalma:

Berger Viktor - Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben

Letöltés Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben könyvet pdf, epub és mobi

Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben.pdf
Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben.epub
Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben.mobi


  • L’Harmattan Kiadó
  • Társadalomtudomány
  • 276 oldal
  • Kötés: kartonált
  • ISBN: 9789634144601
  • Cikkszám: 1066280
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben

Töltse le az ingyenes PDF Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben (pdf, epub és mobi)

Térré szőtt társadalmiság – A tér kategóriája a szociológiaelméletekben leírása

Az utóbbi évek társadalomtudományos vitáiban egyre nagyobb figyelmet kapott a térbeliség problémája, olyannyira, hogy néhányan már egyfajta térbeli fordulat kialakulásáról beszélnek. A kötet a szociológiai térelméletek értelmező rekonstruálására vállalkozik. A klasszikus és kortárs megközelítések is hasonló kérdésekkel szembesülnek: Miként zajlik a társadalmi viszonyok térbeli leképződése? Hogyan hatnak vissza az emberileg létrehozott térbeli formák a társadalmi világra? Milyen társadalmi képzeteket, reprezentációkat alkotnak az anyagi terekről? Hogyan élik meg a cselekvők a tereket? Miért van az, hogy a társadalmi csoportok más térbeliséget alkotnak maguknak? Mi az összefüggés a térbeliség és a csoportkohézió között?

A könyv ezekre a kérdésekre keresi a választ, és amellett érvel, hogy térbeliség és társadalmiság kettéválasztása, ahogy az sokáig bevett volt az elméleti szociológiában, téves: a társadalmi viszonyok szükségszerűen térbeliek, és fordítva. Ezt a belátást leginkább a terek viszonyszerű felfogása tudja érvényre juttatni, melynek kibontakozását e kötet is elő kívánja segíteni. A szociológiának – ha valóban a társadalom tudománya kíván lenni – számolnia kell a tér társadalomelméleti jelentőségével.

Leave Your Comment