Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen

2019-02-14   |   by admin

A könyv tartalma:

Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen

Letöltés Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen könyvet pdf, epub és mobi

Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen.pdf
Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen.epub
Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen.mobi


A könyv részletei Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen

Töltse le az ingyenes PDF Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen (pdf, epub és mobi)

Terminológiastratégiai kihívások a magyar nyelvterületen leírása

A kötetben szereplő tanulmányok a nyelvstratégia és a terminológiastratégia legfontosabb területeit ölelik fel. A témák a tágabbtól a szűkebb felé tartanak: az általános magyar nyelvstratégiától indulnak és haladnak a szűkebb terminológiastratégia felé, áttekintik az európai szokásokat, szabványokat és irányzatokat, a szomszédos országokban felmerülő, magyar nyelvvel kapcsolatos problémákat és megoldási módjaikat, lehetőségeiket, az online terminológiai adatbázisokat és egy konkrét szaknyelvi terület, az orvosi terminológia kérdéskörét. A záró tanulmányban foglaltuk össze az – álláspontunk szerint – legfontosabb elveket és teendőket a terminológiastratégia területén.

Szintén e kötet teszi közzé magyar nyelven a Brüsszeli nyilatkozat a nemzetközi terminológiai együttműködésért (EAFT 2002), valamint a Terminológiapolitikai irányelvek. A terminológiapolitika kialakítása és megvalósítása különböző nyelvközösségekben (UNESCO 2005) című dokumentumokat.

A kötet szerzői: B. Papp Eszter, Benő Attila, Bölcskei Andrea, Fóris Ágota, Kuna Ágnes, Lanstyák István, Ludányi Zsófia, Péntek János, Prószéky Gábor, Tamás Dóra Mária, Tolcsvai Nagy Gábor.

Leave Your Comment