Természetvédelmi növénytan

2019-08-07   |   by admin

A könyv tartalma:

Bartha Dénes - Természetvédelmi növénytan

Letöltés Természetvédelmi növénytan könyvet pdf, epub és mobi

Természetvédelmi növénytan.pdf
Természetvédelmi növénytan.epub
Természetvédelmi növénytan.mobi


  • MEZŐGAZDA KIADÓ KFT.
  • Szakkönyvek
  • 404 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632866482
  • Cikkszám: 1022649
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Természetvédelmi növénytan

Töltse le az ingyenes PDF Természetvédelmi növénytan fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Természetvédelmi növénytan PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Természetvédelmi növénytan (pdf, epub és mobi)

Természetvédelmi növénytan leírása

Az első nemzeti park megalapításától számítjuk a tudatos természetvédelem kezdetét. Az azóta eltelt 140 év alatt sokat tettek a világ, így a magyar szakemberek is a növény- és állatvilág megmentéséért.
A könyv szerzői röviden ismertetik az első, az 1879-ben született magyar erdőtörvénytől kezdődő magyar természetvédelem történetét, a nemzetközi természetvédelmi egyezmények, megállapodások létrejöttének körülményeit, a magyar növényvilág védelmét közvetlenül szolgáló együttműködési lehetőségeket.
A mű túlnyomó része a védett fajokat, gombákat, zuzmókat, mohákat, fás és lágy szárú növényeket ismerteti. Rövid morfológiai leírásuk mellett az élőhelyüket veszélyeztető tényezőket, védelmük lehetséges módjait, magyarországi előfordulásukat tartalmazza.
A magyar természetvédők aktív védelmi munkáját, a nemzeti parkok, a botanikus kertek összefogását, a fajmegőrzési tervek megvalósulását jól példázzák a műben ismertetett esettanulmányok, például a tartós szegfű, a dolomitlet, az erdélyi hérics fajvédelme, mesterséges szaporítása, élőhelykezelése.
A könyv függeléke a természetvédelmet érintő rendeleteket, egyezményeket tartalmazza, az összesítő táblázatok pedig a védett és veszélyeztetett növények természetvédelmi mutatóit tárják fel.
A mű méltó párja a “Természetvédelmi állattan” című könyvnek. A két mű együttesen szolgálja a magyar természetvédelem ügyét, a gyakorló természetvédő szakemberek továbbképzését, a közép- és felsőfokú természetvédelmi oktatást, a magyar természetvédelem népszerűsítését.

Leave Your Comment