Természetvédelmi élőhelyismeret

2019-08-09   |   by admin

A könyv tartalma:

Bartha Dénes - Természetvédelmi élőhelyismeret

Letöltés Természetvédelmi élőhelyismeret könyvet pdf, epub és mobi

Természetvédelmi élőhelyismeret.pdf
Természetvédelmi élőhelyismeret.epub
Természetvédelmi élőhelyismeret.mobi


  • MEZŐGAZDA KIADÓ KFT.
  • Hobbi, szabadidő
  • 216 oldal
  • Kötés:
  • ISBN: 9789632866918
  • Cikkszám: 1023087
  • Nyelv: Magyar
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Természetvédelmi élőhelyismeret

Töltse le az ingyenes PDF Természetvédelmi élőhelyismeret fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Természetvédelmi élőhelyismeret PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Természetvédelmi élőhelyismeret (pdf, epub és mobi)

Természetvédelmi élőhelyismeret leírása

Bartha Dénes könyve ennek a nem olyan nagy múltra visszatekintő tudományágnak hiánypótló kötete. A mű ismeretanyaga hozzájárul a természetvédelmi tervezés, monitorozás és kezelés feladatainak elvégzéséhez.
A mű két nagy részből áll. Az első a vegetáció általános törvényszerűségeit, a vegetációs folyamatok jellemzését tartalmazza, meghatározza a vegetációismereti fogalmakat.
A másik fő rész az élőhelytípusokat ismerteti. A Kárpát-medencét természetföldrajzi egységként kezeli, de csak a hazai élőhelyeket ismerteti részletesen. Feltárja a fás élőhelyeket, a természetes és kultúrerdők jellemzőit, fajait, a fátlan élőhelyeket, a gyepek, vizes élőhelyek, természetes mocsarak, lápok stb. növényfajait. Az élőhelyek leírásán, fajismertetésén kívül felhívja a figyelmet az élőhelyeket veszélyeztető tényezőkre is.
A függelékben összegyűjti és rendszerezi az eddig ismert élőhelyi osztályozásokat, s ezzel is segíti a tájékozódást a még nem egészen kiforrott tudományág területén.
A könyv nagy erénye, hogy szinte minden élőhely jellegzetes fotója megjelenik a mű színes mellékletében, ezzel is gazdagítva az olvasó természetföldrajzi, növényismereti tudását.
A könyvet elsősorban a természetvédelmi mérnökképzés oktatásában ajánljuk az alapképzéstől a mesterképzésig. Új ismereteket adhat még a biológusoknak, a biológiatanároknak, a mezőgazdáknak, az erdőgazdáknak is, de a gyakorlatban tevékenykedő természetvédőknek is hasznos lehet újszerűsége, gazdag információanyaga miatt.

Leave Your Comment