Szerelem a Mahlstadti gyermek idején

2019-02-22   |   by admin

A könyv tartalma:

Clemens J. Setz - Szerelem a Mahlstadti gyermek idején

Letöltés Szerelem a Mahlstadti gyermek idején könyvet pdf, epub és mobi

Szerelem a Mahlstadti gyermek idején.pdf
Szerelem a Mahlstadti gyermek idején.epub
Szerelem a Mahlstadti gyermek idején.mobi


  • Európa Könyvkiadó
  • Szépirodalom
  • 340 oldal
  • Kötés: kemény
  • ISBN: 9789630793711
  • Cikkszám: 1045180
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Szerelem a Mahlstadti gyermek idején

Töltse le az ingyenes PDF Szerelem a Mahlstadti gyermek idején fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Szerelem a Mahlstadti gyermek idején PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Szerelem a Mahlstadti gyermek idején (pdf, epub és mobi)

Szerelem a Mahlstadti gyermek idején leírása

Egy szép napon csak úgy megjelenik a nagy Gyermek. Tekintetét alázatosan a földre süti, bőrét hegek borítják. A város lakói napközben köréje gyűlnek, koncerteket és felolvasásokat tartanak. Éjjel pedig verik: ököllel, bottal és lánccal ütlegelik a soha meg nem száradó agyagból készült szobrot: a Mahlstadti Gyermek-et. A szobrász ugyanis rájuk hagyta a befejezést: azt a feladatot kapták, hogy a szobrot a “gyermek általánosan tökéletesnek érzett formájába hozzák”.
A városlakókat kezdetben művészi hevület hajtja, később saját dühük zarándokaként térnek vissza, és ütlegelés közben mindinkább elveszítik önuralmukat – sőt majdnem az eszüket is.
Ezzel a kötetével a Lipcsei Könyvvásár tavalyi díját nyerte el az alig harmincéves szerző, a kortárs osztrák irodalom vadonatúj zsenije, akinek a kritika egyöntetűen nagy jövőt jósol. Setz minden elbeszéléséből kivillan valami – hol csak groteszk, hol egyenesen hátborzongató – képtelenség. Egy különösen fertőző nyavalya, egy önként ketrecbe vonuló hitves, rituális mérleg az udvaron, botrány a halottaskamrában, hulla a szőnyeg alatt… Az osztrák Gemütlichkeit rendezett idilljébe burkolt apokalipszisnek nagyon is megvan a hagyománya a gyerekként elrabolt Natascha Kampusch vagy a vérfertőző apaszörny, Josef Fritzl – és persze Thomas Bernhard – hazájában. Mégis nehéz megcímkézni, mit is csinál voltaképpen, és mivel nyűgözi le az olvasót Clemens J. Setz. Egy bizonyos: magával ragadó könyvet írt.

Leave Your Comment