Szarvasbőgés a Kárpátokban

2019-07-04   |   by admin

A könyv tartalma:

J. Lányi András - Szarvasbőgés a Kárpátokban

Letöltés Szarvasbőgés a Kárpátokban könyvet pdf, epub és mobi

Szarvasbőgés a Kárpátokban.pdf
Szarvasbőgés a Kárpátokban.epub
Szarvasbőgés a Kárpátokban.mobi


  • Lazi Könyvkiadó
  • Történelmi
  • 240 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632673769
  • Cikkszám: 1062505
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Szarvasbőgés a Kárpátokban

Töltse le az ingyenes PDF Szarvasbőgés a Kárpátokban fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Szarvasbőgés a Kárpátokban PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Szarvasbőgés a Kárpátokban (pdf, epub és mobi)

Szarvasbőgés a Kárpátokban leírása

Lányi András (1887 – ?) életéről keveset tudunk. A Kárpátokban dolgozó erdőmester édesapjától örökölte természetszeretetét és vadászat iránti szenvedélyét. Iskolái elvégzése után az egyik Bereg megyei grófi uradalom főerdészének és vadászmesterének nevezték ki. A Kárpátok akkor még igazi ősrengetegét járta nap mint nap, s nagy szenvedéllyel figyelte az állatok rejtett életét.

Az I. világháború után őt is elűzték az elcsatolt területekről, így Csonka- Magyarországon erdészként kezdett dolgozni és írni, írásai vadászújságokban jelentek meg. Történeteiben kárpáti emlékeit és élményeit örökítette meg. 1926-ban jelent meg egyetlen kötete, Kárpáti vadászélmények címmel, benne hét vadásztörténettel.

Ebben a kötetben a hét elbeszélés mellé még azokból az írásaiból válogattunk, amelyek magyar vadászújságokban jelentek meg a húszas évek közepétől a negyvenes évek elejéig. Történeteiből egy olyan világot ismerhetünk meg, amely mára már elmúlt. Érintetlen, vadregényes tájakat, a Kárpátok őserdeit tárják elénk, ahol medvék, ordasok éltek háborítatlanul, hiúz tizedelte az őzállományt, és ősszel bőgő szarvasok nyomában vadászok jártak.

Leave Your Comment