SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956

2019-08-12   |   by admin

A könyv tartalma:

Czotter József - SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956

Letöltés SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956 könyvet pdf, epub és mobi

SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956.pdf
SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956.epub
SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956.mobi


A könyv részletei SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956

Töltse le az ingyenes PDF SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956 fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956 PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956 (pdf, epub és mobi)

SZABADSÁGHARC, FORRADALOM 1956 leírása

A drámai mű történelmi folyamatában elmondja Magyarországon a kommunista párt hatalomátvételét és megfélemlítő, fenyegető módszerét a polgári társadalom megtörésére, felszámolására, s hazánk népe nemzeti érzelmének bezúzására.
A műegyetemi ifjúság 1956. október 23-án a poznani lengyel felkelés előzményével elindított egy szolidaritási tüntetést, s oly méltósággal tört fel szabadságvágya, hogy az a költő Petőfi – s a szabadsághős Bem-emlékműhöz vonult ünnepelni. Őket követendőnek tisztelve. S ellene fordult a proletárdiktatúra hatalma, hogy hazája függetlenségét – a szovjet megszállás alól – ne követelje. De az forradalmi harcot kezdett a Szovjetunió hatalmi rendszerétől való elszakadásért.
Czotter József legújabb drámája tanulságos dialógusain keresztül sűrítetten és szimbolikusan is tökéletesen illusztrálja a rendszer kínjaiból fellélegezni kívánó polgárcsalád: a mérnök, az orvosnő, a tanárnő, a katona, a diák és az egyetemi tanár életét.
Sorsukon, mély gondolati, érzelmi és eszmei szövevényeiken keresztül hitelesen érzékelteti a dráma a kommunista diktatúra embertelenségét, a legdurvább politikát magyar érdekünk ellen.

Az 1956-os forradalom nemzetünk történelmének szellemi erőt tükröző legdicsőbb eseményei közé tartozik.
Az író jellegzetes stilisztika útján lebilincselő kreativitással építi fel művét, s szavai energiája oly hű narrátora az általa személyesen is átélt történelmi napoknak, hogy az olvasó a fotelben ülve válik forradalmárrá.

Leave Your Comment