Sárga rózsa E-KÖNYV

2019-06-14   |   by admin

A könyv tartalma:

Sárga rózsa E-KÖNYV

Letöltés Sárga rózsa E-KÖNYV könyvet pdf, epub és mobi

Sárga rózsa E-KÖNYV.pdf
Sárga rózsa E-KÖNYV.epub
Sárga rózsa E-KÖNYV.mobi


  • 0 oldal
  • eISBN: 9789633774359
  • Cikkszám: 1049701
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Sárga rózsa E-KÖNYV

Töltse le az ingyenes PDF Sárga rózsa E-KÖNYV fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Sárga rózsa E-KÖNYV PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Sárga rózsa E-KÖNYV (pdf, epub és mobi)

Sárga rózsa E-KÖNYV leírása

„– Hát énrólam is beszéltek? Meg a sárga rózsáról?
– Én nem tudom, mi a szösz az a sárga rózsa! Annyit tudok, hogy mikor múlt pénteken úgy volt, hogy a teheneket elhajtják, a Ferkó bácsi bement a karámba a tarisznyáját kihozni, hát akkor a szûre ujjából kihúzott egy tarka keszkenõt, abba volt betakarva egy sárga rózsa, azt sokáig szagolgatta, még a szájához is nyomta, azt hittem, meg akarja enni: azután kihúzta a kalapja bélését, az alá bedugta a sárga rózsát, úgy tette fel a fejére. Ebben lehetett a babona.
A csikós akkorát ütött a botja bunkós végével az útjában álló ökörfarkkóróra, hogy az szerteszét repült.
– Hát má mit vétett kendnek az a királydárda? Nem annak volt ez az ütés szánva…
– Hát már most mi lesz megint? – kérdezte a legénykétõl a csikós.
– Mármint tegnap elõkerültek a morva hajcsárok is gyalog sorban. Aztán meghányták-vetették a dolgot a számadóval. Most már majd Tisza-Füred felé fogják hajtani a teheneket, de borjastul valamennyit. A ,hídról csak nem ugrálnak le. Azt mondják, a borjaikért szaladtak haza. De a Lacza csak úgy nevet magában.
– S megint a Lacza Ferkó fog velük menni?
– Alkalmasint, mert azóta mindig ösztökéli a számadó. De a bojtár nem akar még cihelõdni. Azt hajtja, hogy egynehány nap kell a marháknak, hogy kifújják magukat a nagy szaladástól: maga is egész nap alszik, mint egy darab fa. Nem tréfa ám a polgári révtõl a zámi karámig nyargalni egy hujjában. Hát még két napot engedett neki a számadó.”

Leave Your Comment