Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról

2019-08-01   |   by admin

A könyv tartalma:

Wiedermann Helga -  Sakk és póker - Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról

Letöltés Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról könyvet pdf, epub és mobi

Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról.pdf
Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról.epub
Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról.mobi


  • Kairosz Könyvkiadó
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 360 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789636626761
  • Cikkszám: 1031517
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról

Töltse le az ingyenes PDF Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról (pdf, epub és mobi)

Sakk és póker – Krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról leírása

A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió már két éve játszotta a szimultán sakkot Magyarországgal, amikor 2010 júniusában a magyar oldalon új játékosok ültek a tábla mellé. A parti ezen az oldalon már nagyon matt közeli helyzetet mutatott.
A magas államadósság, a zsugorodó gazdaság, a munkanélküliek és a lakossági devizaadósok százezrei miatt Magyarország a csőd szélén táncolt. Azonnali váltásra volt szükség a magyar gazdaságpolitikában és a nemzetközi szervezetekkel folytatott sakkjátszmában is. A második Orbán kormány az asztalhoz felkészülten, részletesen kidolgozott tervvel érkezett. Tisztában volt azzal, hogy a parti állását megfordítani csak hosszú távú stratégia mentén meghúzott lépések sorozatával lesz képes. Ennek első eleme nem lehetett más, minthogy az IMF-gyámságot egy pénzügyi védőhálóra cseréljük fel. A sakktábla velünk szemközti oldalán helyet foglaló tárgyalópartnereink ezzel szöges ellentétben lévő taktikában gondolkoztak: minél nehezebb helyzetbe kerül Magyarország, annál könnyebben adja majd be Orbán Viktor a derekát egy újabb, a gazdasági önrendelkezésünket korlátozó hitelszerződés megkötésére. Ez a logika a sakkjáték logikája.

Van azonban a sakkon kívül más stratégián alapuló játék is. Ez a póker. Itt nem csupán ésszerű és logikus lépések vannak, hanem első pillanatra ésszerűtlennek és logikátlannak tűnőek is előfordulnak. A pókerben a jó stratégiaválasztás meghatározó eleme a játékos egyénisége. Az nyer, aki tudását össze tudja kapcsolni egy pszichológiai tényezővel, a blöffel. Míg a sakkban végül is mindenki ráfizet, aki blöfföl, addig a pókerben senki nem nyer, aki nem használja a blöff módszerét.
Amikor az IMF és az Európai Unió vezetői világossá tették, hogy egy Magyarországnak kedvező kölcsönszerződést nem hajlandóak ajánlani a kormánynak, akkor kényszerült Orbán Viktor és nemzetgazdasági minisztere, Matolcsy György arra, hogy a velük folytatott sakkjátszmába időnként a póker eszközeit is bevesse.

Leave Your Comment