S.P.Q.R.

2019-03-22   |   by admin

A könyv tartalma:

Mary Beard - S.P.Q.R.

Letöltés S.P.Q.R. könyvet pdf, epub és mobi

S.P.Q.R..pdf
S.P.Q.R..epub
S.P.Q.R..mobi


  • Kossuth Kiadó Zrt.
  • Történelmi
  • 496 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789630993173
  • Cikkszám: 1065427
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei S.P.Q.R.

Töltse le az ingyenes PDF S.P.Q.R. fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A S.P.Q.R. PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés S.P.Q.R. (pdf, epub és mobi)

S.P.Q.R. leírása

Az ókori Róma fontos számunkra, hiszen még ma is a birodalom, annak hódításai és túlzásai történetével mérjük össze magunkat, és a polgárjogról, a terrorizmusról meg az egyéni jogokról Rómában folytatott viták a mai napig befolyásolják a polgári szabadságról alkotott felfogásunkat.
A római történelem ezer esztendejét átfogó SPQR megkapó részletességgel mutatja be, hogyan vált Róma egy közép-itáliai jelentéktelen kis porfészekből a világ első szuperhatalmává. Miközben új megvilágításban mutatja be a római kultúrát a folyóvíztől a demokrácia intézményéig és a rabszolgaságtól a migrációig, Mary Beard azt is elénk tárja, hogyan gondolkoztak a rómaiak magukról és az elért vívmányaikról.
A rómaiak által használt SPQR rövidítés az államukat jelöli: Senatus PopulusQue Romanus, “a római senatus és nép” – és e nagyszerű könyv az ő történetükről nyújt lebilincselő és minden részletre kiterjedő beszámolót.

“Igazi mestermű!… A népszerűsítő történetírás ragyogó példája, amely az olvasót magával ragadja, de tárgyát soha nem egyszerűsíti le, és a nagy erővonalak felvázolása mellett azokat az apró részleteket is szemünk elé tárja, amelyek a távoli múltba életet lehelnek.”
Economist

“Beard a város sikerének titkát olyan éles, mindent megvilágító fényben tárja föl, amelyet mindeddig sehol másutt nem tapasztaltam.”
The New York Times

“Ha Mary Beard annak idején támaszuk lehetett volna, a Római Birodalom mind a mai napig állna.”
Daily Mail

Leave Your Comment