Polkák – Új lengyel drámák

2019-06-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Polkák - Új lengyel drámák

Letöltés Polkák – Új lengyel drámák könyvet pdf, epub és mobi

Polkák – Új lengyel drámák.pdf
Polkák – Új lengyel drámák.epub
Polkák – Új lengyel drámák.mobi


  • Kalligram Könyvkiadó
  • Szépirodalom
  • 388 oldal
  • Kötés: füles, kartonált
  • ISBN: 9788081019654
  • Cikkszám: 1060890
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Polkák – Új lengyel drámák

Töltse le az ingyenes PDF Polkák – Új lengyel drámák fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Polkák – Új lengyel drámák PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Polkák – Új lengyel drámák (pdf, epub és mobi)

Polkák – Új lengyel drámák leírása

A Krakkói Magyar Centrum mai lengyel drámát népszerűsítő programjának újabb kötetét tartja kezében a Kedves Olvasó. A lengyel irodalom és színház iránti töretlen és egyre megújuló hazai érdeklődést jelzi a tény, hogy a Fiatal Lengyel Dráma című, hét évvel ezelőtt kiadott előző antológiánk óta, korábban ismeretlennek számító 11 lengyel szerző művéből 25 (!) sikeres magyar színházi bemutató született.
Ezúttal ismét új – jórészt 2010 után íródott – darabokat kerestünk, amelyek írói vagy színpadi szempontból is kiemelkedő vagy éppen egyediségüknél fogva meghatározó minőséget képviselnek. Az antológia összeállítása során figyelembe vettük a lengyel közönség és szakma véleményét, a drámaírói versenyek győztes alkotásait, a művek színpadi sikereit, és azt a szempontot is, hogy az antológiába kerülő darabok ne csupán a lengyel valóság problémavilágát tükrözzék, de univerzális mondanivalót is hordozzanak. Így született meg a Polkák -tíz újabb lengyel színdarab, amit magyar nyelven olvashat a hazai közönség.
A szerkesztés során a bőség zavara jelentette a legnagyobb nehézséget. Ám egy dolog mindenképpen kiderült: a lengyel drámairodalom utóbbi évtizede kétségkívül a nőké. Ha csupán az az egy cél vezérelt volna bennünket, hogy az utóbbi 15 év legjobb darabjait szerepeltessük kötetünkben, minden valószínűséggel ez esetben is túlnyomórészt női szerzőket válogatunk.
A lengyel dráma, színház és a lengyel nő – jelenség. Érdemes megismerkedni vele.

Leave Your Comment