Politika és diskurzus

2019-07-11   |   by admin

A könyv tartalma:

Kiss Lajos András - Politika és diskurzus

Letöltés Politika és diskurzus könyvet pdf, epub és mobi

Politika és diskurzus.pdf
Politika és diskurzus.epub
Politika és diskurzus.mobi


  • L’Harmattan Kiadó
  • Tudományos könyvek
  • 198 oldal
  • Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 9789634140757
  • Cikkszám: 1045695
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Politika és diskurzus

Töltse le az ingyenes PDF Politika és diskurzus fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Politika és diskurzus PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Politika és diskurzus (pdf, epub és mobi)

Politika és diskurzus leírása

A rendszerváltozás éveitől kezdődően Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is figyelemreméltóan eredeti társadalomtudományi törekvés kibontakozásának lehetünk a tanúi: ez a politika elméletileg megalapozott, jelentés- és beszédközpontú vizsgálata. Az újító törekvés elindítója, létrehozója és kiteljesítője Szabó Márton (1942), aki tanítványaival együtt mindmáig a legszakavatottabb hazai képviselője a nyelviségre orientált diszciplínának, a diszkurzív politikatudománynak (Political Discourse Studie), amely a hagyományos paradigmákon túllépve a politikai valóság új szempontú értelmezésének kísérlete. A könyv az ő munkásságának vizsgálata, az általa kidolgozott elmélet kritikai elemzése. Részletesen bemutatja és elemzi azt az előzményekben is gazdag s mintegy fél tucat könyvben testet öltő fejlődési pályát, azt az egyre határozottabb karaktert öltő és filozófiailag is jelentős utat, amelyet Szabó Márton a Diszkurzív térben (1998) című kötettől A közügy politikaelmélete (2014) című opusig bejárt.

KISS LAJOS ANDRÁS (1954) filozófus, intézetigazgató, a Nyíregyházi Egyetem tanára.
Fontosabb könyvei: Az eltűnt lelkiismeret nyomában. Budapest, Liget Műhely Kiadó, 2001; Teóriák hálójában. Budapest, LHarmattan Kiadó, 2006; Haladásparadoxonok. Budapest, Liget Műhely Kiadó, 2009; Értelmiség az ezredfordulón. Budapest, Liget Műhely Kiadó, 2014.

Leave Your Comment