Pepin Bácsi utolsó útja

2019-08-15   |   by admin

A könyv tartalma:

Podolszky Zsolt - Pepin Bácsi utolsó útja

Letöltés Pepin Bácsi utolsó útja könyvet pdf, epub és mobi

Pepin Bácsi utolsó útja.pdf
Pepin Bácsi utolsó útja.epub
Pepin Bácsi utolsó útja.mobi


  • ARTprinter Könyvkiadó
  • Regény
  • 135 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9786068678290
  • Cikkszám: 1068566
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Pepin Bácsi utolsó útja

Töltse le az ingyenes PDF Pepin Bácsi utolsó útja fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Pepin Bácsi utolsó útja PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Pepin Bácsi utolsó útja (pdf, epub és mobi)

Pepin Bácsi utolsó útja leírása

Mikor Pepin bácsi meghallotta, hogy az emberiségnek legfeljebb ezer éve van hátra, feltámadt, hogy segítsen.

Azt, hogy az emberiségnek legfeljebb ezer éve van hátra, Stephen Hawking osztotta meg hallgatóságával nemrégiben. Stephen Hawking már alkatánál fogva is kevésbé harsány, mint Pepin bácsi, és témaválasztása is jelentősen eltér az övétől, Pepin bácsi mégis azonnal reagált a hallottakra, ami azért válik különösen izgalmassá egy ponton, mert Pepin bácsi már elég régen halott.

Hawking arról beszélt hallgatóságának, hogy a hülyeség és a kapzsiság fenyegetik leginkább az emberiséget, s e két elidegeníthetetlen emberi tulajdonság előbb-utóbb atomháborúba, a globális felmelegedés végzetes mértékébe, avagy a megtervezett mutáns vírusok elszabadulásába fogja hajszolni a világunkat, úgyhogy egyetlen esélyünk maradt, nevezetesen találni egy másik bolygót, ahol elkezdhetjük elölről az egészet. Ami persze azért is veszélyes, mert egy ilyen sikeres megoldás esetén fennáll a lehetősége, hogy az emberiség nevű elszabadult mutáns vírus összevissza fog költözködni a világmindenségben, és elpusztít majd minden lakható bolygót anélkül, hogy végre maga pusztulna el

 

„És túl sok volt a borkereskedőkből is. Ami érthető, hiszen a bor az istenek itala, a Boristen ajándéka: elszédít, elkábít, szép álmokat ad és keserű ébredést: amilyen az élet.

A név sosem véletlen. Sem az ember, sem a nép neve. Minket sokan sokféleképpen neveztek: rasennának, türhénnek, etruszknak, tuszkánnak. Későbbi önmagunkat hungárusnak, magyarnak, vengernek. És azon belül palócnak, székelynek, csángónak, kunnak, jásznak. Mert mi meghatároztuk magunkat, és egyéniségek maradtunk, közösségben is.

Kései utódaink is viszik ezt a terhet, elmúlik fölöttük egy istenöltő, talán ők sikeresebbek lesznek, hiszen tőlünk tanultak. Majd ott, a hegyek gyűrűjében újra megteremtik azt, amit mi tettünk. Mi a tengerbe vesztünk bele, a népek tengerébe. A népek harcának zajló tengerébe. Egyszer majd nemzeti ima lesz ebből egy kis népnél, amely nem emlékszik rám, de véreim. Elporlottunk, mint a szikla. De a sziklából homok lesz, a homokból üveg lehet a tűzben, és ez időtálló. A homokból építeni lehet. A sziklára építeni.”

Leave Your Comment