Ószövetségi uralkodók krónikája

2019-02-25   |   by admin

A könyv tartalma:

John Rogerson - Ószövetségi uralkodók krónikája

Letöltés Ószövetségi uralkodók krónikája könyvet pdf, epub és mobi

Ószövetségi uralkodók krónikája.pdf
Ószövetségi uralkodók krónikája.epub
Ószövetségi uralkodók krónikája.mobi


A könyv részletei Ószövetségi uralkodók krónikája

Töltse le az ingyenes PDF Ószövetségi uralkodók krónikája fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Ószövetségi uralkodók krónikája PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Ószövetségi uralkodók krónikája (pdf, epub és mobi)

Ószövetségi uralkodók krónikája leírása

A Krónika sorozat legújabb kötete Ábrahámtól Heródesig a történelem ismertebb és jelentős eseményeit és hangsúlyos egyéniségeit vonultatja föl. Csaknem másfél évezred történelmének leírásával az Ószövetségi uralkodók krónikája bemutatja Izrael uralkodóit a pátriárkák, a bírák és az egyesített királyság korán át egészen a babilóni fogság, majd a perzsa, a görög és végül a római fennhatóság koráig.

Az Ószövetségi uralkodók krónikája életrajzok és portrék sorát rajzolja fel, és a hagyomány ködét eloszlatva próbálja megeleveníteni az ismerős nevek mögött rejtőző alakokat: Mózest, Dávidot vagy Salamont. Vajon léteztek a valóságban is? Mit tudunk róluk? Ebben a kötetben a szerző tetteik, sikereik, kudarcaik és koruk összefüggésébe helyezi személyiségüket. Megismertet a legbefolyásosabb prófétákkal is, Ézsajással, Jeremiással, Ezékiellel és Illéssel, akik szigorú bírálatot mondtak az uralkodók erkölcsi botlásai, vétkei fölött.

A kötet bepillantást enged a mai bibliakutatás legfontosabb vitás kérdéseibe is, például a bibliaértelmezés körüli ellentétes nézetekbe, illetve abba, mennyire befolyásolják a régészet eredményei az Ószövetség értelmezését.

Időrendi táblázataival, részletes adataival, idézeteivel az Ószövetségi uralkodók krónikája lebilincselő történelmi olvasmány, nélkülözhetetlen kézikönyv, és nem utolsósorban annak a népnek a históriája, amely cselekedeteivel nem múló hatást gyakorolt a világ történelmére, és írók, képzőművészek számára jelentett ihletforrást évszázadokon keresztül.

***

Az Ószövetségi uralkodók krónikája fontos kézikönyv és remek történelmi olvasmány.

A pátriárkák, bírák, királyok, királynők és trónbitorlók életének, személyiségének és cselekedeteinek története.

Az ókori Izrael uralkodóinak származása, uralkodásuk fontosabb eseményei és bibliai vonatkozásai.

Beszámoló a jelentősebb próféták tetteiről és az izraeli történelemben játszott szerepükről.

Időrendi táblázatok és útmutatók, amelyek segítenek az események elhelyezésében.

Bibliai idézetek és magyarázatok, amelyek az olvasó számára közel hozzák a régmúltat.

260 illusztráció, ebből 100 színes kép, térképek, régészeti lelőhelyekről készült fotók és ismert bibliai tárgyú festmények reprodukciói és más, gazdag forrásanyagból összeválogatott rajzok.

A sorozatban megjelent:

Pápák krónikája
Fáraók krónikája
Egyiptomi királynők krónikája
Római császárok krónikája
Kínai császárok krónikája
Maja uralkodók krónikája

John Rogerson
a Sheffieldi Egyetem bibliatudományi tanszékének professor emeritusa. Tanulmányait Manchesterben, Oxfordban és a jeruzsálemi Héber Egyetemen végezte, majd Durhamban és Sheffieldben tanított. Az Ószövetségi uralkodók krónikája mellett olyan kiadványok szerzője vagy közreműködője, mint A bibliai világ atlasza (Helikon, 1994), The Old Testament World (Az Ószövetség világa), The Cambridge Companion to the Bible (Cambridge Bibliakalauz), An Introduction to the Bible (bevezetés a Bibliába).

Leave Your Comment