Oszmán-Török építészet Magyarországon

2019-05-31   |   by admin

A könyv tartalma:

Sudár Balázs - Oszmán-Török építészet Magyarországon

Letöltés Oszmán-Török építészet Magyarországon könyvet pdf, epub és mobi

Oszmán-Török építészet Magyarországon.pdf
Oszmán-Török építészet Magyarországon.epub
Oszmán-Török építészet Magyarországon.mobi


  • Türkinfo Yayinlari
  • Művészet
  • 80 oldal
  • Kötés: kemény
  • ISBN: 9789631204322
  • Cikkszám: 1032447
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Oszmán-Török építészet Magyarországon

Töltse le az ingyenes PDF Oszmán-Török építészet Magyarországon fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Oszmán-Török építészet Magyarországon PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Oszmán-Török építészet Magyarországon (pdf, epub és mobi)

Oszmán-Török építészet Magyarországon leírása

Az album két jeles szakember közös munkájának eredményeként jelenhetett meg. K. Pintér Tamás építészmérnök grafikáit Sudár Balázs turkológus szövegei kísérik. A kötetben szereplő szövegeket Tarik Demirkan ültette át török nyelvre, így kiadványunkat a magyar közönség mellett a török olvasók is élvezettel forgathatják.

Az album legfőbb erénye letisztultsága és pártatlan tényközlése. A szerzők nyolc magyar város összesen huszonegy helyszínére kalauzolják el az olvasókat. Nyolc város, melyek évszázadokkal ezelőtt török kézre kerülve új színnel gazdagodhattak, az oszmán kultúra szellemiségével.

Pintér Tamás rajzai egyfajta időkapszulaként is értelmezhetők, hiszen a könyvben szereplő épületek többségénél az eredeti oszmán architektúra felújításával, rekonstrukciójával találkozhatunk.

Ahogy a könyvben egymást követik a helyszínek, úgy kerül az olvasó is lapról-lapra haladva egyre intimebb kapcsolatba a feltárulkozó épületekkel. Szemünk élvezettel feledkezik bele a rajzok részletgazdagságába, míg gondolatainkban filmként peregnek visszafelé az évek az időben a török hódoltság koráig: a budai török fürdők születéséig, az egri minaretből áradó ezan első felhangzásáig. Lelki szemeink előtt megelevenednek Szülejmán, Idrísz baba, Jakováli Haszan pasa egykori magyar mindennapjai.

Az Oszmán-török építészet Magyarországon nem pusztán építészeti album vagy történelmi áttekintés, hanem vezérfonal, melyet követve jobban megismerjük hazánkat, árnyaltabban látjuk történelmünket.

Leave Your Comment