Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában

2019-08-08   |   by admin

A könyv tartalma:

Vahe Tachjian - Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában

Letöltés Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában könyvet pdf, epub és mobi

Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában.pdf
Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában.epub
Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában.mobi


A könyv részletei Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában

Töltse le az ingyenes PDF Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában (pdf, epub és mobi)

Oszmán-örmények – Élet az anyaországban, a száműzetésben, a társadalom újjáépítése a diaszpórában leírása

A könyv az örmények útját vizsgálja az Oszmán Birodalom kései éveitől a közel-keleti számkivetettetés első évtizedeiig. A kiterjedt kutatásokon alapuló rekonstrukció az “oszmán-örmény” történelem eme válságos időszakának néhány fontos epizódjára fókuszál: az anyaországi mindennapokra a népirtás előestéjén; az árvák és a nők helyzetére a népirtás után; az örmény túlélők első generációjának anyaországról őrzött emlékeire; a szíriai és libanoni újrakezdésre, valamint a menekülttáborokból új városi környezetbe érkező menekültekre. A könyv számos forrásanyag (archív dokumentumok, emlékiratok, sajtócikkek, valamint többek között Párizsban, Nantes-ban, Bejrútban, Kairóban, Aleppóban, Bécsben és Jerevánban fellelt ritka könyvek) felhasználásával új nézőpontot kínál e témák értelmezéséhez.
VAHE TACHJIAN Libanonban született, doktori fokozatát történelem és civilizáció szakon szerezte a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales-on. Kutatási témái közé tartozik többek között Kilikia, Szíria és Libanon két világháború közti francia megszállása, az örmények oszmán birodalombeli története és a közelkeleti menekültproblémák. Tachjian a berlini központú Houshamadyan projekt vezetője, amelynek célja az egykori Oszmán Birodalomban élő örmények helyi történelmének, mindennapi életének, kultúrájának rekonstrukciója és emlékezetének vizsgálata. A szerző 2016-tól a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Armenológiai Intézetének tudományos munkatársa.

Leave Your Comment