Napra jutni

2019-02-26   |   by admin

A könyv tartalma:

Háy János - Napra jutni

Letöltés Napra jutni könyvet pdf, epub és mobi

Napra jutni.pdf
Napra jutni.epub
Napra jutni.mobi


  • Európa Könyvkiadó
  • Szépirodalom
  • 264 oldal
  • Kötés: kemény táblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789630793957
  • Cikkszám: 1028998
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Napra jutni

Töltse le az ingyenes PDF Napra jutni fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Napra jutni PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Napra jutni (pdf, epub és mobi)

Napra jutni leírása

a Holdon nem lakik senki és az ég is teljesen üres, mint a tévé 

Van benne apa, anya, nagymama, nagyapa, s persze főként egy kisgyerek. Vannak benne helyszínek, ovi, iskola, udvar, határ, földek, otthon, egy kerítés a posta előtt. Vannak benne tárgyak, ágy, asztal, tévé, járda. Vannak benne állatok, kacsák, libák, tyúkok, kakasok, disznók, két kutya, Matyi és Csöpi és más falusi házőrzők. Vannak benne emberek, szomszédok, tanárok és tanítónénik, osztálytársak, külföldi rokonok (csehszlovákok), apa barátai és más falusi lakosok. Vannak benne érzelmek (de még mennyi), álmok, vágyak és különböző valóságok.

Minden épp ott van, ahol lennie kell, s amikor elindul a főszereplő, hogy bejárjon egy darabot ebből a tájból, megszületik egy történet. Harminchatszor indul útnak, és harminchat történet születik. Aztán a végén a többi főszereplő is elindul, hogy átjárja a maga hosszabbra nyúló életét. Ez a négy élet úgy veszi körül harminchat társát, ahogy a kerítés zárja az udvart a házhoz, ahogyan a góré fenyőlécei tartják össze a bedobált kukoricacsöveket.

Hát ilyen ez a könyv, meg még másmilyen is, olyan, mint amikor a friss bukta szaga kicsúszik a félig nyitott konyhaablakon. Olyan, mint amikor az orrunkat követve megyünk vissza a múltba. Amikor az emlékek és az érzések úgy kapaszkodnak össze, ahogyan az anya szorítja magához a gyerekét.

Leave Your Comment