Nagy Katalin magánélete

2019-05-03   |   by admin

A könyv tartalma:

Nemere István - Nagy Katalin magánélete

Letöltés Nagy Katalin magánélete könyvet pdf, epub és mobi

Nagy Katalin magánélete.pdf
Nagy Katalin magánélete.epub
Nagy Katalin magánélete.mobi


  • Csengőkert Kft.
  • Gyermek és ifjúsági
  • 208 oldal
  • Kötés: ragasztókötés
  • ISBN: 9786155537240
  • Cikkszám: 1043748
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Nagy Katalin magánélete

Töltse le az ingyenes PDF Nagy Katalin magánélete fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Nagy Katalin magánélete PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Nagy Katalin magánélete (pdf, epub és mobi)

Nagy Katalin magánélete leírása

“Sophie Friederike Auguste anhalt-zerbsti hercegnőnek hosszú utat kellett megtenni a trónig és a közismert Nagy Katalin névig. Hátat fordított apjának, Poroszországának és protestáns hitének, hogy végül hozzáadják egy olyan férfihoz, aki teljesen alkalmatlan a házasságra. Balszerencséjére, Péter és kegyencei semmiféle intrikától sem riadtak vissza, hogy aláássák Katalin tekintélyét Erzsébet cárnő előtt. Ilyen körülmények között került hatalomra II. Katalin, aki az emberi méltóság és szabadság iránti hitével jócskán megelőzte a korabeli uralkodókat. Voltaire és Diderot barátjaként a felvilágosodás reformjainak elkötelezett híve volt. Reformintézkedéseivel átformálta az országot, miközben nyertes háborúival kiterjesztette az Orosz Birodalom határait. Megküzdött az Oszmán Birodalommal, Svédországgal, és vallásháborút folytatott Lengyelországban. A politikai viharok és háborúk közepette Katalin rendkívül magánéletet élt. Fiatal szeretői, akiket a gárdatisztek közül választott, olykor több hatalmat követeltek, számos bonyodalmat okozva ezzel az uralkodónőnek.
Történetekkel tarkított történelmi könyvünk izgalmas olvasmányt jelenthet azoknak, akik az újkor iránt érdeklődnek és azoknak is, akik csupán egy könnyed olvasmányra vágynak.”

Leave Your Comment