Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói

2019-08-07   |   by admin

A könyv tartalma:

Sólyom Andrea - Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói

Letöltés Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói könyvet pdf, epub és mobi

Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói.pdf
Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói.epub
Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói.mobi


  • Idr Publikon Kiadó
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 140 oldal
  • Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 9786155457166
  • Cikkszám: 1026899
  • Nyelv: Magyar-Angol
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói

Töltse le az ingyenes PDF Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói (pdf, epub és mobi)

Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói leírása

A könyv megírásának szükségességét egy Edwin Landtól – a HP vezetőjétől – származó idézet továbbgondolása erősítette meg benne. Land szerint a “Polaroid összes tőkéjének 90 %-a esténként autóba ül és hazamegy”. Igen, de Land úgy gondolkozott, hogy utána reggel visszaül az autójába és tőkéjének 90 %-a újra egy helyen lesz, és elérhetővé válik. Miután a tudás egy része személyhez köthető, nem dokumentálható, nem verbalizálható, tapasztalatokon alapul, így felmerül a kérdés, hogy ezen tudás megtartása, főleg a kulcspozícióban lévők, illetve más szempontból a vállalat érdekében kulcsfigurának számító munkavállalók esetében milyen új feladatokat jelent a vállalat számára.
A kérdés akkor válik igazán izgalmassá, ha a tervezhető munkaerőmozgások leggyakoribb formáját (elsősorban a nyugdíjazást) megvizsgálva egy olyan folyamatot sikerül rekonstruálni, amely alapján a vállalatok képesek lesznek felkészülni egyéb tervezhető munkaerőmozgás (szülési szabadság, hosszabb idő a leány- vagy anyavállalat külföldi telephelyein) esetén a folyamatos tacit vagy tapasztalati tudás megosztására.
Jelen könyv elsősorban tudományos kutatásokon alapuló olyan gyakorlati módszerek bemutatását tűzte ki célul, amelyek a vállalatvezetők, humán szakemberek és vállalati humánpolitikával foglalkozó kutatók tudástárát bővítik. 
A(z) Múlt, jelen, jövő, avagy a tacit tudás-transzfer vállalati dimenziói (Könyv) szerzője Sólyom Andrea.

Leave Your Comment