Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?

2019-07-01   |   by admin

A könyv tartalma:

Földes András - Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?

Letöltés Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? könyvet pdf, epub és mobi

Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?.pdf
Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?.epub
Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?.mobi


  • Bookline Könyvek
  • Társadalomtudomány
  • 152 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789634333944
  • Cikkszám: 1066455
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?

Töltse le az ingyenes PDF Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? (pdf, epub és mobi)

Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? leírása

„Az öngyilkos merénylő felrobbant kocsiját fotóztam Irakban. Az összegyűrt kasztni úgy ékelődött a falba, mintha köré építették volna a romokat. Egy rémült katona intett megálljt, majd magyarázat helyett rám szegezte a fegyverét.”

Földes András, az Index újságírója rutinmunkára indult a déli határhoz, de végül a közel-keleti háború mélyén találta magát. Bejárta a hadurak fogságába esett Líbiát, gyilkos drónok elől menekült az iraki fronton és Afrikáig hajózott egy csapat anarchistával. Hároméves útján gyűjtött információkat afgán zsoldosoktól, embercsempészektől és hippimennyországot ácsoló naiv önkéntesektől.

Az izgalmas dokumentumregény azonban nem csak a Föld legforróbb konfliktuszónáit tárja elénk. A káosz közepén lesz érthető, miért érezzük Európában is, hogy felfordult velünk a világ. A Föld alapjaiban változott meg, amióta az internet és a high-tech kütyük mámorában elfelejtettünk kinézni az ablakon. A menekültválság is csupán jel volt, hogy nagy dolgok zajlanak odakinn, amelyekbe a szerzőt kísérve most az olvasó is betekinthet.

„Pénz, információ, árucikkek és fegyverek keringenek őrült tempóban, mintha a Földgolyó újra összeállt volna egyetlen őskontinenssé. De eközben a világ szerencsésebb részén még igyekszünk úgy tenni, mintha Afrika és Ázsia továbbra is távoli, egzotikus kontinensek lennének.”

A szerző útközben döbbent rá, hogy a világot átformáló változások a saját magánéletét is alaposan megkavarták. A kalandos, de minden elemében igaz történetekben felvillan még Magyarország elmúlt néhány éve, és az is, hogy mi történik az újságíróval két bevetés közt.

A Pulitzer emlékdíjas Földes András szórakoztató, és sokszor humoros könyve arra keresi a választ, hogy miként lehetünk úrrá a kaotikus 21. századon. És persze, hogy mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk.

Leave Your Comment