Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből

2019-06-14   |   by admin

A könyv tartalma:

Ébli Gábor - Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra - Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből

Letöltés Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből könyvet pdf, epub és mobi

Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből.pdf
Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből.epub
Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből.mobi


  • Corvina Kiadó
  • Művészet
  • 446 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789631357806
  • Cikkszám: 1032519
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből

Töltse le az ingyenes PDF Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből (pdf, epub és mobi)

Műgyűjtés, múzeum, mecenatúra – Esettanulmányok a jelenkori magyar gyűjtéstörténetből leírása

A magángyűjtők és a múzeumok hagyományosan segítik egymást – és ugyancsak régóta rivalizálnak. Napjainkra a kortárs művek árszintje is annyira megemelkedett, hogy azokat zömmel magánosok szerzik meg, majd kölcsönadják a múzeumoknak. Ám a szakmai nyilvánosság révén e művek ára még feljebb kúszik, ezért a gyűjtők visszavonják letétjüket, s a műtárgypiacon értékesítik az alkotást. Felmerül a kérdés: támogatták a múzeumot, vagy kihasználták árfelhajtó szerepét? Míg az ilyen és hasonló dilemmák kritikai elemzése külföldön számos fórumon zajlik, idehaza csak mostanában tudatosodik a fontosságuk. Ezt a hiányt igyekszik pótolni ez a könyv a magán- és közgyűjtemények, továbbá a vállalati támogatók viszonyrendszerének körbejárásával. Az esettanulmányok a hazai kortársgyűjtést történeti és nemzetközi összefüggésben vizsgálják, tematikus fejezetekben, teljességre törekvő forrásjegyzékkel. Ébli Gábor (1970) esztéta, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Elméleti Intézetének docense.

Leave Your Comment