MESÉK 1, 2, 3, 4

2019-02-20   |   by admin

A könyv tartalma:

E. Delessert - MESÉK  1, 2, 3, 4

Letöltés MESÉK 1, 2, 3, 4 könyvet pdf, epub és mobi

MESÉK 1, 2, 3, 4.pdf
MESÉK 1, 2, 3, 4.epub
MESÉK 1, 2, 3, 4.mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Gyermek és ifjúsági
  • 112 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632442914
  • Cikkszám: 1027106
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 200 x 260

A könyv részletei MESÉK 1, 2, 3, 4

Töltse le az ingyenes PDF MESÉK 1, 2, 3, 4 fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A MESÉK 1, 2, 3, 4 PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés MESÉK 1, 2, 3, 4 (pdf, epub és mobi)

MESÉK 1, 2, 3, 4 leírása

Papa mesél Josette-nek a családról, ahol mindenkit Jacqueline-nak hívnak, még a szomszéd nénit is; megtanítja neki a szavak igazi értelmét: a szék ablak, az ablak tollszár, a párna kenyér és így tovább; fantasztikus történetet mond egy sétarepülésrő˜l, és megpróbál reggel nyugodtan készülő˜dni, annak ellenére, hogy kíváncsi kislánya mindenhová követi.

A híres francia-román drámaíró, Eugène Ionesco ezeket a történeteket lányának, Marie-France-nak mesélte, amikor az még egészen kicsi volt, s az abszurdba hajló válaszokat váltott ki a kislányból. A mesék apa és lánya benső˜séges, de a groteszk humort sem nélkülöző˜ közös fantáziavilágát tárják elénk, mely gyermekek és felnő˜ttek számára egyaránt különleges irodalmi élményt nyújt.

A könyvet Etienne Delessert egyedi illusztrációi teszik különlegessé, melyek híven tükrözik a történetek sajátos hangulatát.

„És a papa megtanítja Josette-nek a szavak igazi értelmét. A szék ablak. Az ablak tollszár. A párna kenyér. A kenyér ágyelő˜. A láb fül. A kar láb. A fej fenék. A fenék fej. A szem ujj. Az ujj szem.

Ekkor Josette úgy kezd beszélni, ahogy a papája tanította. Azt mondja:

– Kinézek a széken, közben párnát rágcsálok. Kinyitom a falat, a fülemen járok. Tíz szemem van, hogy járjak, két ujjam van, hogy nézzek. Leülök a fejemre. A fenekemet leteszem a plafonra. Amikor megettem a zenedobozt, lekvárt kenek a párnára, az lesz ám a jó kis desszert. Fogd az ablakot, papa, és rajzolj nekem képeket!”

Leave Your Comment