Magyar népismeret a 19. században

2019-04-02   |   by admin

A könyv tartalma:

Paládi-Kovács Attila - Magyar népismeret a 19. században

Letöltés Magyar népismeret a 19. században könyvet pdf, epub és mobi

Magyar népismeret a 19. században.pdf
Magyar népismeret a 19. században.epub
Magyar népismeret a 19. században.mobi


  • Akadémiai Kiadó Zrt.
  • Társadalomtudomány
  • 316 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789630597326
  • Cikkszám: 1054195
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Magyar népismeret a 19. században

Töltse le az ingyenes PDF Magyar népismeret a 19. században fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Magyar népismeret a 19. században PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Magyar népismeret a 19. században (pdf, epub és mobi)

Magyar népismeret a 19. században leírása

Az etnográfia vagy népisme Herder műveinek hatására jelent meg Közép-Európában. Nálunk az irodalmi romantika mellett főként II. József nyelvrendelete és a magyar nyelvújítás mozgalma irányította a figyelmet az adózó pórnép életére, nyelvére és hagyományvilágára. Tudományos igényű ország- és népismertetések, leíró statisztikai, topográfiai művek születtek már a 18. században is, azonban a szakosodás a tudományos kutatásban csak a 19. század második felében ment végbe. A pozitivizmussal kiformálódó szaktudományok között a néprajz viszonylag későn, a 1880-90-es években önállósult.
Kötetünk részint a reformkor néprajzi törekvéseit, a táj- és népleírásokat, illetve a leíró statisztikai, geográfiai művekben, Csaplovics János és Fényes Elek munkásságában fellelhető etnografikumoknak az értékelését tartalmazza. A magyar és a nemzetiségi népcsoportok felfedezői” mellett figyelemmel van a messzi népek magyar kutatóira is. Közülük többen a Magyar Tudós Társaság figyelmét, támogatását élvezték. A kötet második felében a magyar néprajzi kutatás 19. századi klasszikusai közül Erdélyi János, Hunfalvy Pál, Herman Ottó, Herrmann Antal, Jankó János életútját és tudományos teljesítményét felmutató tanulmányok olvashatók.

Leave Your Comment