Magyar gyümölcsfajták

2019-04-12   |   by admin

A könyv tartalma:

SOLTÉSZ MIKLÓS - Magyar gyümölcsfajták

Letöltés Magyar gyümölcsfajták könyvet pdf, epub és mobi

Magyar gyümölcsfajták.pdf
Magyar gyümölcsfajták.epub
Magyar gyümölcsfajták.mobi


  • MEZŐGAZDA KIADÓ KFT.
  • Hobbi, szabadidő
  • 523 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632866987
  • Cikkszám: 1026345
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Magyar gyümölcsfajták

Töltse le az ingyenes PDF Magyar gyümölcsfajták fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Magyar gyümölcsfajták PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Magyar gyümölcsfajták (pdf, epub és mobi)

Magyar gyümölcsfajták leírása

Ezt a művet csaknem 20 szerző írta meg azokról a gyümölcsfajtákról, amelyek Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében keletkeztek szelekcióval vagy keresztezéses nemesítéssel.
A könyv általános fejezeteiben hagsúlyozzák a biodiverzitás jelentőségét, a gyümölcs-génbankok kialakulását és feladatait, kitérnek a gyümölcsfaiskolák történetére és bemutatják a hazai pomológusok és fajtanemesítók elévülhetetlen munkásságát.
A szerzők az egyes fajták származását, elterjedését, termesztési sajátosságait, morfológiai tulajdonságait és a gyümölcs külső és beltartalmi értékeit írják le. Így csaknem 70 almafajtát, majdnem 50 körtefajtát ismertetnek a szerzők, de sok a hazai szilva-, kajszi-, meggy-, cseresznyefajta is. Kevesebb hazai fajtája van a birsnek, a naspolyának, az őszibaracknak, a mandulának, a diónak, a gesztenyének, a mogyorónak. A bogyósgyümölcsűek között különösen a legújabb nemesítésű szamóca-, málna-, málnaszeder-, köszmétefajták emelkednek ki.
A könyv nagy erénye, hogy nemcsak a fajták leírását találja meg az olvasó, hanem a színes fotókat is a magyar eredetű gyümölcsökről. Több mint 300 színes fotó illusztrálja a könyvet, reprezentálva azt a gazdag, változatos, sokféle formájú, színezetű gyümölcsfajtát, ami mind a mai napig rendelkezésünkre áll.

Leave Your Comment