MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE

2019-05-15   |   by admin

A könyv tartalma:

LAARSS R. H. - MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE

Letöltés MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE könyvet pdf, epub és mobi

MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE.pdf
MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE.epub
MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE.mobi


  • Hermit Könyvkiadó
  • Ezotéria
  • 156 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789639231887
  • Cikkszám: 1021929
  • Nyelv: Magyar
  • Kiadás éve:

A könyv részletei MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE

Töltse le az ingyenes PDF MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE (pdf, epub és mobi)

MÁGIKUS AMULETTEK ÉS TALIZMÁNOK KÖNYVE leírása

Talizmán alatt az ember olyan tárgyat ért, amely bizonyos körülmények között, pl. meghatározott konstellációk alatt, megszentelt használattal, ima, füstölő útján, illetve meghatározott anyagból (fából, fémből, bőrből, pergamenből stb.) készül, ezáltal szellemi erőt tartalmaz. Ezek a szellemi erők a régi tanítások szerint mindenféle jót művelhetnek, egészséget, szépséget, hosszú életet, gazdagságot és hatalmat, illetve betegségek, veszedelmek és minden baj elleni védelmet biztosítanak. Maga a talizmán szó – hangzása és jelentése alapján – keletről származik, és a török nyelvben mint talis, talism, tilism, talismon fordul elő, ami csodatévő képet jelent. Mások a görög tökélyből (bevégzettségből) vezetik le, de a legvalószínűbb az, hogy a görögök a nevet az első talizmánokkal együtt keletről vették át, éspedig Káldeán keresztül, ami vérrokonság révén szorosan összekapcsolódott Indiával.
Indiában a korábbi időkben is létezett, és ma is fennmaradt egy szokás, miszerint a vőlegény az esküvő alkalmával talit, amulettfélét aggat körbe, és ez a nász legfontosabb, legmeghatározóbb ceremóniája.
A törökök az ezzel foglakozó papjaikat és tudósaikat talizmánoknak nevezték, a káldeusok és perzsák tsilmena-jának hívták őket, a görögök telesmatáknak nevezték, a rómaiak amuletának. Ez a szó az amula-ból, az engesztelési edényből (szentelési üst) vagy az amolire szóból származtatható. Az amulett kifejezés valószínűleg szintén keletről került hozzánk, hiszen az arabok nevezték a köveket és a nyakukban zsinórra fűzve viselt, mondásokkal teleírt papír vagy pergamen szeleteket, hamalet-nek, fityegőnek. Ebből nagyon könnyen keletkezhetett az amulett szó, amit aztán az összes európai nyelv átvett.

Leave Your Comment