Lúdanyó meséi és más tanulmányok

2019-08-15   |   by admin

A könyv tartalma:

Robert Darnton - Lúdanyó meséi és más tanulmányok

Letöltés Lúdanyó meséi és más tanulmányok könyvet pdf, epub és mobi

Lúdanyó meséi és más tanulmányok.pdf
Lúdanyó meséi és más tanulmányok.epub
Lúdanyó meséi és más tanulmányok.mobi


  • General Press Kiadó
  • Szakkönyvek
  • 256 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789636430740
  • Cikkszám: 1027095
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Lúdanyó meséi és más tanulmányok

Töltse le az ingyenes PDF Lúdanyó meséi és más tanulmányok fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Lúdanyó meséi és más tanulmányok PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Lúdanyó meséi és más tanulmányok (pdf, epub és mobi)

Lúdanyó meséi és más tanulmányok leírása

“A felvilágosodás korabeli felvilágosulatlan tömegek gondolatvilága, úgy tűnik, véglegesen elveszett” – ezzel a megállapítással kezdi történeti barangolásait Robert Darnton, a 18. századi francia kultúrhistória egyik legtekintélyesebb kutatója. Írásai azonban cáfolják a véglegességet, tanulmányaiban éppen arra tesz kísérletet, hogy közelebb kerüljünk ehhez az időben távoli világhoz, és amennyire lehetséges, megértsük az akkori emberek gondolatait, viselkedését, társas viszonyait.
Mit hámozhatunk ki a három-négyszáz évvel ezelőtt született népmesékből, miért szólnak ezek a történetek vérfertőzésről, gyilkosságról, emberevésről és egyéb szörnyűségekről? Mi vicces volt abban, hogy néhány suhanc macskákat mészárolt halomra egy nyomdászműhelyben, 1762-ben? Ki volt valójában Jacques Pierre Brissot, a Gironde egyik vezetője? Besúgó, forradalmár esetleg a kettő egyszerre? Első pillantásra meghökkentő események, tekervényes életutak bontakoznak ki Darnton dolgozataiból. A könyv második része az ancien régime tiltott irodalmáról szól, arról, hogy mit olvastak szívesen a franciák a forradalmat megelőző évtizedekben, kik voltak a szerzők és a terjesztők, vagy éppen milyen hatást váltott ki a közönségből, ha a firkászok az uralkodó pár hálószobatitkain csámcsogtak.
A magyar gyűjtemény két angol nyelvű kötet tanulmányai közül válogatott, ebből kettő, a “Lúdanyó meséi” és “A nagy macskamészárlás” már megjelent magyarul.

Leave Your Comment