Lipicai – A legenda

2019-08-20   |   by admin

A könyv tartalma:

Frank Westerman - Lipicai - A legenda

Letöltés Lipicai – A legenda könyvet pdf, epub és mobi

Lipicai – A legenda.pdf
Lipicai – A legenda.epub
Lipicai – A legenda.mobi


  • Helikon Kiadó
  • Szakkönyvek
  • 332 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632274249
  • Cikkszám: 1026338
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Lipicai – A legenda

Töltse le az ingyenes PDF Lipicai – A legenda fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Lipicai – A legenda PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Lipicai – A legenda (pdf, epub és mobi)

Lipicai – A legenda leírása

“Ha megérintesz egy lipicait, a történelmet érinted meg.” A Lipicai – A legenda című könyv e csodálatos állatok történelmét mutatja be, melyeket eredetileg az Osztrák-Magyar Monarchia császári hátasainak tenyésztettek ki. A történelmi nyomozás nem csupán a lipicai fajta négy évszázados történetére szorítkozik; mellette megelevenedik a XX. század számos fordulópontja is: a Habsburgok első világháborús összeomlása, a második világháború, a kilencvenes évek balkáni válsága.
A történelmi tények mögött Westerman egy jóval általánosabb erkölcsi kérdést is körbejár. Gregor Mendel apát genetikai felfedezésétől hogyan vezethetett az út Hitler, Sztálin és Ceausescu biológusainak őrült elméleteihez és fajnemesítési kísérleteihez?
És ha az állattenyésztésben oly sikeres tudott lenni a genetikai beavatkozás, az emberi “fajnemesítés” kísérletei miért vezettek mindig tragédiákhoz?
Frank Westerman könyve a történelmi ismeretterjesztés, az oknyomozó riport és az útleírás műfajainak egyedi és lebilincselő kombinációja; modern tündérmese, melyben a tisztavérű ló történetén keresztül saját emberi hiányosságainkkal szembesülünk. A magyar kiadáshoz a szerző külön megírta a magyarországi lipicaiak történetét is, így Bábolna és Szilvásvárad ma már szintén a legenda része.

Leave Your Comment