Liliom és kard

2019-06-10   |   by admin

A könyv tartalma:

Földi Pál - Liliom és kard

Letöltés Liliom és kard könyvet pdf, epub és mobi

Liliom és kard.pdf
Liliom és kard.epub
Liliom és kard.mobi


  • Csengőkert Kft.
  • Történelmi
  • 192 oldal
  • Kötés:
  • ISBN: 9786155476877
  • Cikkszám: 1025587
  • Nyelv: Magyar
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Liliom és kard

Töltse le az ingyenes PDF Liliom és kard fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Liliom és kard PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Liliom és kard (pdf, epub és mobi)

Liliom és kard leírása

“Az Anjou uralkodóház a középkorban egész Európának adott királyokat, hercegeket, fenséges feleségeket. Némi Árpád-vér kapcsán így hozzánk is eljutott ez a viharos múltú, sokszínű (jó és rossz vérű) történelmi család néhány sarja.
Nekünk szerencsénk volt, hiszen úgy Károly Róbert, mint fia a Nagynak nevezett I. Lajos bekerült a magyar történelem arany betűkkel írott Pantheonjába.
Károly Róbert vaskézzel teremtett rendet az Árpád-ház kihalása utáni országos zűrzavarban, fia pedig, a hanyatló lovagkor utolsó nagy egyénisége, és hazánkban a reneszánsz megteremtője. Tiszteletet parancsoló, erős országot hozott létre, amelynek szükséges hódítások révén három tenger mosta partjait.
Mindkét Anjou kemény, de igazságos uralkodó volt, ha kellett diplomáciával, ha kellett fegyverrel védték meg az ország érdekeit. Napjainkban, a jól funkcionáló „Visegrádi négyek” politikai alapját Károly Róbert rakta le.
Hazánk Anjou lányai is kiemelkedő személyiségek voltak, királynőt adtak Mária személyében, aki sajnos korán, tragikus körülmények között elhunyt, s az ő húga Hedvig (Jadviga) ma is a lengyel királyi család legnagyobb tisztelettel övezett szentje.
Könyvünk a magyar Anjou Liliom képviselői előtti tisztelgés, akiknek szobra méltán díszíti a Hősök terét.”

Leave Your Comment