Letűnt korszakok szent szimbólumai

2019-02-14   |   by admin

A könyv tartalma:

James Churchward - Letűnt korszakok szent szimbólumai

Letöltés Letűnt korszakok szent szimbólumai könyvet pdf, epub és mobi

Letűnt korszakok szent szimbólumai.pdf
Letűnt korszakok szent szimbólumai.epub
Letűnt korszakok szent szimbólumai.mobi


  • Hermit Könyvkiadó
  • Ezotéria
  • 138 oldal
  • Kötés: puha
  • ISBN: 9789639654938
  • Cikkszám: 1021928
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Letűnt korszakok szent szimbólumai

Töltse le az ingyenes PDF Letűnt korszakok szent szimbólumai fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Letűnt korszakok szent szimbólumai PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Letűnt korszakok szent szimbólumai (pdf, epub és mobi)

Letűnt korszakok szent szimbólumai leírása

A Föld minden pontján szimbolikus formába öntötték egyetemes elképzeléseiket az emberek. Így minden kultúrában megtalálható az négy alapelem szimbóluma – tűz, víz, föld és levegő. Ezek az elemek azután egyre több emberi tulajdonsággal ruházódtak fel, majd hangulatokat is kifejeztek, végül istenek és istennők alakjában jelentek meg. Számos szimbólum olyan szorosan összefonódott egy istenséggel vagy egy kultusz tárgyával, hogy lassan maguk a szimbólumok váltak a tisztelet tárgyává.

Az idők folyamán az istenek száma egyre nőtt, és az eredeti szimbólumok háttérbe szorultak. Olyan ismertetőjegyekké váltak, amelyek elválaszthatatlanul hozzátartoztak egy-egy isten öltözékéhez vagy általános megjelenéséhez. Így fejlődött tovább az istenek képe, mégis szorosan összefonódott eredeti megjelenésükkel.

Az ősi társadalmakban ezek a szimbolikus tulajdonságok mindenki által ismertek és közérthetőek voltak. De az idők folyamán ezen jelentések nagyobb része lassan elhalványult, és a régi szimbólumok értelmezése mai szemszögből rendkívül nehéz.
Hétköznapjainkban a szimbólumok hasznos információforrások. Szinte nem is tudatosan értelmezzük őket. Főképp a vallás területén használtak mindig is olyan szimbólumokat, amelyek különösen akkor voltak igen hasznosak, ha az emberek nem tudtak olvasni. És elődeink valóban kivételes képességekkel rendelkeztek, ha a szimbólumok értelmezéséről volt szó.
A szimbólumok számunkra is épp olyan fontosak, mint a szavak – gyorsan felismerhetőek, és nincsenek nyelvi korlátaik.

Leave Your Comment