Látható sötét – Emlékirat az őrületről

2019-08-02   |   by admin

A könyv tartalma:

William Styron - Látható sötét - Emlékirat az őrületről

Letöltés Látható sötét – Emlékirat az őrületről könyvet pdf, epub és mobi

Látható sötét – Emlékirat az őrületről.pdf
Látható sötét – Emlékirat az őrületről.epub
Látható sötét – Emlékirat az őrületről.mobi


  • Park Könyvkiadó Kft.
  • Regény
  • 96 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789633555446
  • Cikkszám: 1069773
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Látható sötét – Emlékirat az őrületről

Töltse le az ingyenes PDF Látható sötét – Emlékirat az őrületről fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Látható sötét – Emlékirat az őrületről PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Látható sötét – Emlékirat az őrületről (pdf, epub és mobi)

Látható sötét – Emlékirat az őrületről leírása

A Látható sötét William Styron személyes vallomása egy olyan élményről, amelyet az ember nemhogy a nyilvánossággal, de önmagával is csak nehezen oszt meg. Depressziójának történetét meséli el, amely hatvanéves korában tört rá, minden előzetes jel vagy tünet nélkül. Amerikai otthonában érezte először, hogy váratlanul kiürül körülötte minden, nem tudott pihenni, álmatlanság gyötörte, s hamarosan szinte gondolkodni is elfelejtett. Kizárólag saját rosszullétére tudott odafigyelni, illetve arra a szorongásra, amely fokozatosan hatalmába kerítette, s amely néha már azt a félelmet is felébresztette benne, hogy esetleg megőrült. Styron számára a vallomás megszületése egyben a kiutat is jelentette a betegségből: megszállottan hitt az írás terápiás erejében, megjelenésekor a könyvet az amerikai pszichiáterek szövetségének szaklapja kötelező irodalomként ajánlotta kezdő terapeuták számára.
A rövid, felkavaró vallomás a mai napig alapműve a depresszió irodalmának. 

William Styron (1925-2006) a Fitzgerald-Faulkner-Hemingway utáni nemzedék egyik legjelentősebb amerikai írója, olyan ismert regények szerzője, mint a Feküdj le sötétben, a Nat Turner vallomásai, vagy a Sophie választ. A Látható sötét egy 1989-ben elhangzott előadás átdolgozott változata.

Leave Your Comment