Láncreakció. Az atombomba története

2019-02-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Hubert Mania - Láncreakció. Az atombomba története

Letöltés Láncreakció. Az atombomba története könyvet pdf, epub és mobi

Láncreakció. Az atombomba története.pdf
Láncreakció. Az atombomba története.epub
Láncreakció. Az atombomba története.mobi


  • Scolar Kiadó Kft.
  • Történelmi
  • 320 oldal
  • Kötés: keménytáblás, cérnafűzött
  • ISBN: 9789632443102
  • Cikkszám: 1013635
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:
  • Méret: 153 x 233

A könyv részletei Láncreakció. Az atombomba története

Töltse le az ingyenes PDF Láncreakció. Az atombomba története fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Láncreakció. Az atombomba története PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Láncreakció. Az atombomba története (pdf, epub és mobi)

Láncreakció. Az atombomba története leírása

1896-ban Henri Becquerel különös sugárzást fedezett fel az urániumban, amit Marie Curie radioaktivitásnak nevezett el. A következő˜ évtizedekben olyan német fizikusok, mint Max Planck, Albert Einstein és Werner Heisenberg döntő˜en hozzájárultak az atommagon belüli folyamatok megértéséhez. Göttingenben, a magfizikusok Mekkájában egy amerikai diák, J. Robert Oppenheimer is tő˜lük tanult. 1939 elején a kutatókat fellelkesítette Otto Hahn közlése: az atommag hasítható.

Megtették hát az első˜ lépést az atomenergia felszabadításához vezető˜ úton. Fél évvel késő˜bb azonban kitört a második világháború, és az addig egymással baráti viszonyt fenntartó és heves vitákat folytató fizikusok hirtelen két egymással ellenséges hatalmi tömb titoktartásra kötelezett alattvalóivá lettek.

Hubert Mania ebben a lebilincselő˜ könyvben elbeszéli az első˜ atombomba történetét, az ötletek, felfedezések és elképzelések láncreakcióját. Mesél a tudósok intrikáiról, a tudományos és emberi irigységrő˜l, de a nagy kalandban résztvevő˜k zsenialitásáról is.

„Hubert Maniának olyan a stílusa, amely egyesíti magában a tudományos alaposság, az írói elegancia és az olvasmányosság nehezen összeegyeztethető˜ elemeit” – Süddeutsche Zeitung

Leave Your Comment