Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard

2019-04-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Nemere István - Kuruc világ I. - Vadrózsa ​és kard

Letöltés Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard könyvet pdf, epub és mobi

Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard.pdf
Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard.epub
Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard.mobi


  • Lazi Könyvkiadó
  • Regény
  • 304 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632673639
  • Cikkszám: 1059789
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard

Töltse le az ingyenes PDF Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard (pdf, epub és mobi)

Kuruc világ I. – Vadrózsa ​és kard leírása

Úgy gondolhatjuk, ismerjük a kuruc korszak nagy embereit és eseményeit, mert megtanultuk a történelem órákon. Ám a népszerű szerző (félszáz történelmi monográfia és tíznél is több historikus regény írója) másképpen mutatja meg nekünk, mi is történt az 1600-as évek második felében.

A hősök: Zrínyi Ilona, Thököly Imre, Lipót császár és a többiek nála esendő, hús-vér emberek, kis és nagy vágyakkal, dicsérhető vagy kevésbé pozitív tulajdonságokkal.

A trilógia első része két ember köré fonódik. Az egyik Ilona, a “vadrózsa”, akinek összeesküvő apját kivégzik és birtokait elkobozzák, és akit csak egy jó házasság ment meg a teljes nyomorúságtól. Ám innentől kezdve társadalmi előítéletekkel kell megküzdenie. Különösen a regény végén, amikor a nála tizenhárom évvel fiatalabb Thököly Imre, a “kard” megkéri a kezét. Az asszony számtalan megaláztatáson át érkezik életének arra a pontjára, ahol az addig ismeretlen szerelem ráköszönt. A másik pedig Thököly, az árva gyerek, akinek sorsa és élete sokszor hajszálon függött, szintén kanyargós utakon jut el odáig, hogy egy nagy háborúban a szabadságért küzdők élére állhasson.

Mindketten képviselnek valamit, ami sokat segíthet a három részre tépett országon. Ha erőiket egyesítik, talán megszűnhet a két nagyhatalom kéretlen és erőszakos uralma ezen a sokat szenvedett népen…

Leave Your Comment