Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei

2019-06-17   |   by admin

A könyv tartalma:

TARALLO PIETRO - Közel istenhez - A kereszténység zarándokhelyei

Letöltés Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei könyvet pdf, epub és mobi

Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei.pdf
Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei.epub
Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei.mobi


  • Geopen Kiadó
  • Művészet
  • 296 oldal
  • Kötés: puha kötés
  • ISBN: 9789639973169
  • Cikkszám: 1011381
  • Nyelv: olasz
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei

Töltse le az ingyenes PDF Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei (pdf, epub és mobi)

Közel istenhez – A kereszténység zarándokhelyei leírása

“A szent helyek tisztelete a hagyományos népi kereszténység egyik legősibb megnyilvánulási formája, de a harmadik évezred új zarándokai is töretlen szenvedéllyel és áhítattal járják be a világot keresztülszelő ezernyi utat. Elérik a legtávolibb országokat is, megmászhatatlannak tűnő hegycsúcsokra kapaszkodnak fel, ismeretlen földeken vágnak át, szinte járhatatlan helyekre jutnak el. A zarándok nem csupán Istent és a szentséget keresi: elsősorban önmagát akarja újra megtalálni.

Ez a fajta spirituális keresés ő‘sidő‘k óta foglalkoztatja és lelkesíti az emberiséget. Az utazás érinti a kereszténység legszentebb helyeit Olaszországtól Európa többi részéig a Közel-Kelettő‘l Afrikáig Indiától Amerikáig. A szent helyek az emberiség több évszázados útjának nyomait ő‘rzik. Jelentő‘ségük legfő‘képp a belő‘lük sugárzó mély erő‘teljes vallásos szellemben rejlik.

A kegyelem misztikus légköre tölti be ezeket a tereket ahol a szellemi világ a földi világgal találkozik s az ember egy magasabb dimenzióval léphet kapcsolatba. Hívő‘k milliói számára még ma is fontos spirituális jelentést hordoznak de magukkal ragadják a nem hívő‘ket is vagy azokat akik csupán e helyek kulturális-művészeti örökségét csodálják. Ezeken a vidékeken érthetjük meg igazán az isteni üzenet mély miszticizmusát a zarándokhelyek felfedezéséhez vezető‘ út pedig varázslatos élményt nyújt. A lélek kalandja ez a léleké amely átkel idő‘n és téren mítoszok és legendák között bolyong a történelem és a hagyomány a természet és a művészet tájain egyfajta spirituális dimenziót keresve. Ez a dimenzió pedig annak a közösségi hitnek a kifejező‘dése amely mélyen gyökerezik a kereszténységben magukra ismerő‘ népek kultúrájában.

Énekelve a szélben táncoló zarándoklobogó alatt elindulunk! Elő‘ttünk ott magaslik roppant tömegével a hatalmas fenyő‘kkel borított Hargita. Esik az eső‘ de a nagyszülő‘ktő‘l tudjuk hogy az igazi zarándok számára nincs rossz idő‘! Csodálatos érzés ő‘seink útján menni hinni az egykedvű kis lépésekben melyek parányi kicsinységük ellenére mégis diadalmaskodnak a viharokon a magas hegyeken átvezető‘ zarándokútnak minden nehézségén. A zarándok érzi a minden tagját lassan uralma alá vevő‘ fáradságot de csodálattal azt is megtapasztalja ahogy a közösség lendületébő‘l erő‘t merítő‘ akarata uralkodik gyenge teste fölött. Kis lépéseivel legyő‘zi porból született maroknyi léte korlátait akarata az úr a fáradt test fölött. Haladunk és egyszer csak elhalkul a rózsafüzért mormoló zarándokcsoport ahogy a tető‘rő‘l lepillantunk a távoli völgyben magasló kegyhelyre. Látjuk amint lobogó zászlók alatt zarándokok kígyózó sorai mint földre borult napsugarak minden irányból ugyanoda szaporázzák lépteiket. Csodálatos érzés részese lenni a több százezres nagycsaládnak. És itt már nem a fáradt testet uraló akarat sorjázza lépteinket hanem a tisztaság a szépség az igazság a szentség utáni vágyunk. Egyek vagyunk a sok-sok névtelen zarándokkal egyetlen vágy vezérel megtisztultan célba érni és hagyni hogy testünket-lelkünket betöltse a hozzánk lehajló végtelen szeretet és jóság. Szemünkbő‘l könnyek folynak haladunk és tudjuk hogy végtelenül jól van minden ami van!
Induljon az ember Csíksomlyóra Szentkútra vagy Loretóba a keresztény világ bármely táján kialakult zarándokhelyeken hasonló élménnyel gazdagodik – ahogy ebbő‘l talán már az albumban összegyűjtött gyönyörű képek és a hiteles leírások is ízelítő‘t adhatnak.

Leave Your Comment