Korrupció

2019-07-18   |   by admin

A könyv tartalma:

Báger Gusztáv - Korrupció

Letöltés Korrupció könyvet pdf, epub és mobi

Korrupció.pdf
Korrupció.epub
Korrupció.mobi


  • Akadémiai Kiadó Zrt.
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 346 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789630592529
  • Cikkszám: 1027077
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Korrupció

Töltse le az ingyenes PDF Korrupció fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Korrupció PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Korrupció (pdf, epub és mobi)

Korrupció leírása

“Az egész társadalmat megkárosító korrupció elleni küzdelemben – hiszen a korrupt személyek a közvagyonát csökkentik – napjainkban előtérbe került a korrupció megelőzése, ehhez kapcsolódóan pedig a veszélyeztetett személyek és szervezetek feddhetetlenségének, integritásának erősítése. Ennek érdekében biztosítani kell az egyéni képességek, készségek és szakmai felkészültség összhangját, vagyis a megfelelő kompetenciákat. Ezen felül meggyőződésem, hogy a korrupció elleni küzdelem elképzelhetetlen az erkölcsi alapok folyamatos megerősítése nélkül. Jelen könyv a fenti folyamat tudományos igényű feldolgozását nyújtja. Nemcsak a nemzetközi szervezetek és az egyes országok gyakorlati esetekkel illusztrált példáit mutatja be, hanem merít az elmúlt években egyre gyarapodó magyarországi eszköztárból is. Kiemelendő, hogy a könyv az integritás és a kompetencia fejlesztését, erősítését szorgalmazó fő mondanivalója összhangban van az ilyen irányú kormányzati célkitűzésekkel, így tartalmas szakirodalmi munkaként jó szívvel ajánlható nemcsak a gyakorlati szakemberek, de a közigazgatás fejlesztésének ügye iránt érdeklődő minden olvasó számára.” (Rétvári Bence, parlamenti államtitkár Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
“Szerencsés pillanat, amikor egy jelentős kutatási eredmény és annak gyakorlati alkalmazása találkozik. Meggyőződésem, hogy magas színvonalú alapmű kerül mindazok kezébe, akik gyakorlati eszközökhöz szeretnének jutni a korrupció elleni küzdelemhez, vagy akár csak érdeklődnek az ilyen jelenségek “természetrajza” iránt. Báger Gusztáv professzor az Állami Számvevőszék keretében – jórészt irányításával – végzett kutatások alapján a legalkalmasabb időben írt könyvet a korrupció ellen folytatott küzdelem irányairól. A szerző a “büntetésről” a hangsúlyt – a nemzetközi tapasztalatokkal összhangban – a megelőzésre, az integritás kultúrájának erősítésére és – új irányt mutatva – a kompetenciaszemlélet alkalmazására javasolja helyezni. E könyv hivatott arra, hogy hiánypótló szakkönyvként és tananyagként segítse hazánkban a korrupció elleni fellépést, a megelőzését szolgáló gyakorlat meghonosítását.” (Kovács Árpád a Szegedi Tudományegyetem professzora)

Leave Your Comment