Korom vallása

2019-08-01   |   by admin

A könyv tartalma:

Pier Paolo Pasolini - Korom vallása

Letöltés Korom vallása könyvet pdf, epub és mobi

Korom vallása.pdf
Korom vallása.epub
Korom vallása.mobi


  • Pesti Kalligram Kft.
  • Szórakoztató irodalom
  • 144 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9788081016554
  • Cikkszám: 1015651
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Korom vallása

Töltse le az ingyenes PDF Korom vallása fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Korom vallása PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Korom vallása (pdf, epub és mobi)

Korom vallása leírása

Pasolini szociális érzékenysége döbbenetes: az empátia ilyen fokát ritkán tapasztalni, a szegénység, a peremsorsok és a római kalyibák, barakkok proletárvilága és kiszolgáltatottsága épp a dicső történelem kulisszáinak, a hatalmasságok reprezentációs gesztusainak fényében válik láthatóvá. Az emberi lét esszenciális tisztaságába vetett hit, illetve a történelmi igazság víziói önmagukban véve nem lehetnének bázisai egy nagy költészetnek: amit Pasolini ehhez hozzáad, az az intellektuális eretnekség aromája, a kételkedés, a szatíra, vagy naturalizmus könyörtelensége, és az a nárcizmus, mely mindörökre a nyelv tükréhez vonja a költőt.
A test emlékei, a fiziológiai bezártság materiális kényszere versbe fordulnak át: a test, ha kell, egyetlen szemmé transzformálódik, s akár egy kamera, rögzít. Pasolini nem a szalonfilozófus-költők népes családjából való, az ő filozófiája nagyon is testközeli, etikai karakterű és – meg merném kockáztatni – erotikus. Erotikus minden értelemben: érzéki, mert az érzéki tapasztalat primátusára épít, és Erószhoz tartozó, mert a költő alapállása még elkeseredéseiben is a szerelmes magatartásra emlékeztet, az életszeretet olyan mélységére, mely a legsötétebb és legreménytelenebb, legnaturalistább tapasztalatból váratlan örvényt generálva jut el a transzcendenciáig.
A “Korom vallása” hűen reprezentálja Pasolini költészetének többarcúságát, és kellően eretnek intellektuális-költői provokációt kínál a mai olvasó számára is.

Leave Your Comment