Kolozsváros – Irodalmi kalauz

2019-02-19   |   by admin

A könyv tartalma:

Kolozsváros - Irodalmi kalauz

Letöltés Kolozsváros – Irodalmi kalauz könyvet pdf, epub és mobi

Kolozsváros – Irodalmi kalauz.pdf
Kolozsváros – Irodalmi kalauz.epub
Kolozsváros – Irodalmi kalauz.mobi


  • Jelenkor Kiadó
  • Szépirodalom
  • 318 oldal
  • Kötés: keménytáblás, védőborítóval
  • ISBN: 9789636769482
  • Cikkszám: 1070727
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Kolozsváros – Irodalmi kalauz

Töltse le az ingyenes PDF Kolozsváros – Irodalmi kalauz fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Kolozsváros – Irodalmi kalauz PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Kolozsváros – Irodalmi kalauz (pdf, epub és mobi)

Kolozsváros – Irodalmi kalauz leírása

Hogyan ismerhető meg, fedezhető fel Erdély történelmi központja, a több felekezetnek és népnek otthont adó, öt nyelven is névváltozattal rendelkező Kolozsvár (latinul Claudiopolis, románul Cluj-Napoca, németül Klausenburg, jiddisül Kloyznburg)?

Ez a kötet – a számos lehetséges megközelítés közül – izgalmas, egyedi utat kínál: a kortárs magyar irodalom elismert nagyjainak és kevésbé ismert, de tehetséges fiataljainak a műveiből közöl válogatást Bodor Ádámtól Szabó T. Annán, Térey Jánoson és Tompa Andreán át Vida Gáborig. A Kolozsvár tereit, utcáit, ikonikus épületeit és nem utolsósorban a város természeti környezetét megelevenítő verseket, regény- és novellarészleteket régi és új, a 17. századtól a 20. század végéig terjedő időszakból származó várostérképrészletek illusztrálják.

“’84-ben minden megremegett, mozdulni vagy összeomlani készült, mintha most is háború lenne, mintha a föld, amelyre a város épült, lassan beomlani készülne, földrengés, vulkánkitörés vagy árvíz fenyegetne, még ismeretlen jellegű természeti katasztrófa, ami majd eltörli a várost a föld felszínéről: a templomokat, a palotákat, az egész főteret, a New York Szállodát, a várfal és az egy szem bástya maradványait, elsöpri a hóhér házát a Petőfi utcából…” – Tompa Andrea

Leave Your Comment