Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai

2019-02-18   |   by admin

A könyv tartalma:

Móra Ferenc - Kincskereső kisködmön - Rab ember fiai

Letöltés Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai könyvet pdf, epub és mobi

Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai.pdf
Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai.epub
Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai.mobi


A könyv részletei Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai

Töltse le az ingyenes PDF Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai (pdf, epub és mobi)

Kincskereső kisködmön – Rab ember fiai leírása

A Kincskereső kisködmön Móra gyermekek számára írt művészi önéletrajza. Az immár klasszikussá vált történet gyermekhőse a kis Gergő, akinek világra csodálkozó töprengéseit, majd tapasztalással felhős tekintetét álombeli tünemények, tündérek, nagy képességű vajákos (kuruzslással, jóslással foglalkozó) öregek vagy gyöngéd és bölcs szülők éppúgy őrzik és irányítják, mint az élet szigorú törvényeire figyelmeztető kudarcok és új látásokra sarkaló csalódások.
A Rab ember fiai történelmi regény az utolsó erdélyi fejedelem, a törökökkel paktáló Apafi Mihály idejében játszódik. A két főhős, Apafi két apródja, Szitáry Tamás és Ádám, apjukat a váradi Hajdar basához kísérik a fejedelem ajándékával. Az ajándék egy sólyom, meg is érkezik, de a szárnya alá kötözött 200 arany nyomtalanul eltűnik. Az öreg Szitáryt ezért – ártatlanul – börtönbe vetik. A fogságból édesapjukat kiszabadító fiúk történetét mondja el az izgalmas regény. A romantikus regény jól érzékelteti a kuruc kor előtti évtizedek magyar világát, az árva csavargók sorsát, életkörülményeit. Lírai és fantáziadús meseszövése, érzelmekben és kiváló jellemvonásokban gazdag szereplői emelik mindmáig a 10-12 évesek egyik legnépszerűbb olvasmányainak sorába.

Leave Your Comment