Karácsony Kolozsvárt

2019-05-24   |   by admin

A könyv tartalma:

Szabó Dezső - Karácsony Kolozsvárt

Letöltés Karácsony Kolozsvárt könyvet pdf, epub és mobi

Karácsony Kolozsvárt.pdf
Karácsony Kolozsvárt.epub
Karácsony Kolozsvárt.mobi


  • Lazi Könyvkiadó
  • Szépirodalom
  • 177 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632673165
  • Cikkszám: 1052962
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Karácsony Kolozsvárt

Töltse le az ingyenes PDF Karácsony Kolozsvárt fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Karácsony Kolozsvárt PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Karácsony Kolozsvárt (pdf, epub és mobi)

Karácsony Kolozsvárt leírása

A Karácsony Kolozsvárt súlyos, örökérvényű morális és emberi szentenciákat tartalmazó írás, egyben iskolapéldája Szabó Dezső úgynevezett regényköltészetének: prózaisága mellett csupa líra ez a mű, költészet, itt-ott szinte vers.
Mindemellett önéletrajzi ihletésű alkotás is, akárcsak a többi, amit a Mester előtte és utána írt. Főszereplője, Szűcs Barnabás természetesen Szabó Dezső maga, a történet pedig az ő megélt életének eseményeiből, emlékeiből szövődött. Mint a nagy magányosok mind, Szabó Dezső is rettegett a karácsonytól: olyan félve figyelte közeledtét és várta elvonulását, ahogyan a viharra tekint az országúti vándor. A karácsony a keresztény emberek nagy tükre, amely kétségbevonhatatlanul mutat rá, kihez tartozol: vannak-e tieid vagy nincsenek, magányos vagy-e, netán hiányzol valahol valakinek. Hogy a szentestén hol vagy és kivel, az mindent elárul rólad. A Csalán utcai albérlet lakója a valódi is és a regénybeli is végtelenül magányos ember volt, és éppen ezért mert csak a nagyon magányosak képesek erre kozmikusan tág és mindenkire kiterjedő részvétet érzett a többi szenvedő iránt. 
Szűcs Barnabás egy árva kislány megmentésén fáradozik. Hogy ebbéli igyekezetét a sok-sok viszontagság után siker koronázza-e, az a történet végi karácsonyesten derül ki, mikor is a főhős a jelképpé nemesült karácsonyfa díszítését szemlélve kijelenti: Fel kell díszíteni minden ágat, legyen igazi karácsony.

Leave Your Comment