Jösz’te hezzám

2019-08-20   |   by admin

A könyv tartalma:

Barcsa Dániel - Jösz'te hezzám

Letöltés Jösz’te hezzám könyvet pdf, epub és mobi

Jösz’te hezzám.pdf
Jösz’te hezzám.epub
Jösz’te hezzám.mobi


  • Helikon Kiadó
  • Erotikus
  • 288 oldal
  • Kötés: puhatáblás ragasztott
  • ISBN: 9789632275963
  • Cikkszám: 1029107
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Jösz’te hezzám

Töltse le az ingyenes PDF Jösz’te hezzám fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Jösz’te hezzám PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Jösz’te hezzám (pdf, epub és mobi)

Jösz’te hezzám leírása

“Ezek a történetek Áronnak szólnak, s nem Áronkának”. Azaz, e hatvankilenc elbeszélés legtöbbje a benne megbúvó, avagy nem is igen bujkáló pajzán tartalom miatt gyermeknek nemigen mesélhető.
A szexualitás és általában az “altáji” jelenségek emlegetése és ábrázolása a legkorábbi időktől kezdve sem állt távol a népi epikától és költészettől. Ezen tartalmak néha alig voltak észrevehetőek, de bizony igen gyakran előfordult, hogy leplezetlenül, szókimondóan ugrottak útonállóként a hallgató vagy az olvasó elé. Bár az erotika ősi eleme a népköltészetnek, csakhogy amikor a romantika idején a nemzet kezdett reácsodálkozni a saját népi irodalmi hagyományaira, s megindult a nép szellemi kincseinek a felmérése és gyűjtése, akkoriban még az irodalom világában is áthághatatlan erkölcsi szabályok uralkodtak.
“A kötet történetei elsősorban édesanyám, Székely Jula gyűjtői szenvedélye alapján születtek.
Ő a hatvanas évek elejétől kezdve egészen a nyolcvanas évek végéig járta Székelyföldet, és néprajzi gyűjtőként hatalmas folklóranyagot halmozott fel. Az általa látogatott helyek zömmel Csíkban voltak, Szentkirály, Menaság, Szentdomokos, Gyimesközéplok, de megjelent magnójával Gyergyóban és Udvarhely megyében is.” (a Szerző)

Leave Your Comment