Játékos teknőcgeometria

2019-05-31   |   by admin

A könyv tartalma:

Farkas Károly - Játékos teknőcgeometria

Letöltés Játékos teknőcgeometria könyvet pdf, epub és mobi

Játékos teknőcgeometria.pdf
Játékos teknőcgeometria.epub
Játékos teknőcgeometria.mobi


  • SZAK Kiadó Kft.
  • Gyermek és ifjúsági
  • 280 oldal
  • Kötés: kartonált
  • ISBN: 9789639863231
  • Cikkszám: 1027056
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Játékos teknőcgeometria

Töltse le az ingyenes PDF Játékos teknőcgeometria fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Játékos teknőcgeometria PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Játékos teknőcgeometria (pdf, epub és mobi)

Játékos teknőcgeometria leírása

Ezt a könyvet egyaránt ajánljuk óvodás, kisiskolás és felsőbb iskolás gyereknek, illetve szüleiknek, még inkább tanáraiknak, akik hajlandók együtt játszani a számítógépen – nem kész, gyári játékokat. A Logo a számítógép legója.
„A számítógép világa strukturálisan pontosan olyan, mint a gyermekek nem formalizált, szóbeli tanulási világa” – idézi Seymour Papert gondolatát e könyv recenzense. Ez a felismerés alakította ki a Logo programozási nyelv pedagógiai szerepét. A Logo igazi oktatási sikerét és nemzetközi népszerűségét főként a teknőcgrafikának köszönheti.
Napjainkra a személyi számítógép a mindennapok eszközévé vált, és senki nem csodálkozik azon, hogy kisgyerekek bűvészkednek a billentyűzeten. Sokan sejtik, sőt tudják azonban, hogy a gyerekek csupán a játékprogramok használatával még nem kerülnek közel a számítógép lényegéhez. A számítógép ugyanis igazából nem csak játék, hanem a gondolkodás segédeszköze, a tanulási képesség intenzív fejlesztője. A Logo programnyelv legfőbb haszna és érdeme, hogy az azzal való játék a Pólya-féle gondolkodási iskola megvalósításának az egyik, valószínűleg a legjobb módja.
A Logo pedagógiai szerepét Seymout Papert fogalmazta meg először Észrengés című könyvében, amely 1988-ban jelent meg magyarul. Papert gondolatainak terjesztője és fejlesztője Farkas Károly, aki a Logo-eszmének magyarországi megjelenése óta elkötelezett hirdetője.
A Játékos teknőcgeometria könyv több évtizedes munkásságának összefoglalása. A könyv elsősorban pedagógiai, módszertani tanácsok, példák sorolása. Matematikai, informatikai, módszertani gondolatai a gyakorlatban igazolódtak. A szerző és munkatársai által kifejlesztett módszertani elemek általánosan ismertté váltak a közoktatásban, sok helyen használják például a Robot-játékot, a Teknőc kertjét, a teknőc megszemélyesítését. A könyv ugyanakkor újszerű példák bemutatásával, is segíti a Logo oktatását minden korosztály, a diákok, tanárok, szülők számára. Ezzel megelőzhető, hogy a matfóbia (matekiszony) után infofóbia (informatikaiszony) kialakuljon. Bemutatja, hogyan lehet játszani a matematika, a programozás rendkívül nehéznek tartott fogalmaival.
A Logo elsőrendűen fontos része a látványos képi világ. Színes képekkel illusztrálni a könyvet nagyon sokba került volna, ám a www.szak.hu/Logokepek.zip fájl letöltésével, a tömörített mappa kibontásával az olvasók számítógépükre tölthetik a könyvben szereplő ábrákat.

Leave Your Comment