Íme, az emberek!

2019-03-13   |   by admin

A könyv tartalma:

Nyírő József - Íme, az emberek!

Letöltés Íme, az emberek! könyvet pdf, epub és mobi

Íme, az emberek!.pdf
Íme, az emberek!.epub
Íme, az emberek!.mobi


  • Lazi Könyvkiadó
  • Regény
  • 296 oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632671994
  • Cikkszám: 1054540
  • Nyelv: magyar hu-HU
  • Kiadás éve:

A könyv részletei Íme, az emberek!

Töltse le az ingyenes PDF Íme, az emberek! fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Íme, az emberek! PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Íme, az emberek! (pdf, epub és mobi)

Íme, az emberek! leírása

„Íme, az ember!” – mondja Pilátus János evangéliumában, felkínálván a megkínzott Jézust az embereknek, hogy azok megtartsák a földi életnek, és ekkor még bízik a szerencsés fordulatban.

„Íme, az emberek!” – mutat rá Nyirő kortársaira, s gesztusában nyomasztóan több a reménytelenség, a lemondás és a keserűség, mint  Pilátuséban. Ő már nem bízik a szerencsés fordulatban. Talán mert jobb emberismerő.

A negyvenes évek világháború sújtotta Európájában ez egyébként több mint természetes. Ezzel napjaink olvasója is tisztában van. Azzal viszont már kevésbé, hogy a háború befejezése sokak számára nem a Gonosz fölötti győzelem örömmámoros, zászlólengetős, pezsgőpukkantós, kalapot-sapkát levegőbe dobálós, katonaölelgetős ünnepnapjait hozta el, hanem a pokoljárás egy újabb nyitányát. Mert a fegyverek ugyan már nem dörögnek, de a háború nyomán kialakult katonai-politikai helyzetben továbbra is sok millió hazáján kívül rekedt vagy rekesztett embernek kell üres kézzel szembenéznie a létbizonytalanság, gyökértelenség, reményvesztettség és jövőtlenség lélekölő támadásával, sőt a halállal is: vagy a foglyokkal való embertelen bánásmód, vagy a hazatoloncolás következtében.

Nyirő regénye egy maroknyi magyar menekült háború utáni kálváriájának állít emléket.

Leave Your Comment