Harc Dél-Afrika lelkéért

2019-02-27   |   by admin

A könyv tartalma:

Alec Russel - Harc Dél-Afrika lelkéért

Letöltés Harc Dél-Afrika lelkéért könyvet pdf, epub és mobi

Harc Dél-Afrika lelkéért.pdf
Harc Dél-Afrika lelkéért.epub
Harc Dél-Afrika lelkéért.mobi


  • HVG Kiadó Zrt.
  • Gazdasági, közéleti, politikai
  • 426 oldal
  • Kötés:
  • ISBN: 9789633040171
  • Cikkszám: 1059995
  • Kiadás éve:
  • Méret: 145*210

A könyv részletei Harc Dél-Afrika lelkéért

Töltse le az ingyenes PDF Harc Dél-Afrika lelkéért fájlt. Töltsön le több ezer ebook-ot, könyvet, regényt EPUB, MOBI formátumban, PDF-t ingyenesen és regisztráció nélkül a honlapunkon. Honlapunk egy ingyenes blog, amely lehetővé teszi ingyenes pdf-könyvek, digitális könyv letöltését, minden pdf-könyvet ingyenesen. Általában ez a könyv 10,00 EUR-t fizetett. Itt ingyenesen letöltheti ezt a könyvet PDF formátumban anélkül, hogy többet kellene költenie. A Harc Dél-Afrika lelkéért PDF letöltéséhez ingyenesen kattintson az alábbi letöltési linkre.

Könyv Összegzés Harc Dél-Afrika lelkéért (pdf, epub és mobi)

Harc Dél-Afrika lelkéért leírása

A zsarnokság alól felszabaduló országok szinte azonos utat járnak be: a kezdeti euforikus hangulatot és utópikus ígéreteket követi a kiábrándulás, mert hamar kiderül, sokkal nehezebb a múlttól megszabadulni és a kormányzás is keményebb dió, mint azt valaha is gondolták volna.Az 1990-es évek elején Nelson Mandela az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) élén történelmi jelentőségű győzelmet aratott az apartheid-rendszer keserű igazságtalansága felett és hozzáfoghatott a megbékélés rendkívüli feladatához.A Dél-afrikai Köztársaságban a gazdasági élet kétségtelenül fellendült, de a kiáltó egyenlőtlenségek és a faji feszültségek azóta sem enyhülnek. Miközben a kialakuló fekete középosztályból sokan mesés vagyonra és hatalomra tesznek szert, a fehérek egyre kevésbé találják helyüket az új rendben. a feketenegyedekben és a nagyvárosokban pedig továbbra is tombol az erőszak, terjed az AIDS és pusztít a szegénység.A kontinens legnagyobb reménysége különösen nehéz válaszút elé került, amikor 2007-ben a korrupciós botrányba keveredett, karizmatikus és populista politikust, Jacob Zumát választották Mandela második utódjaként az ANC élére. Ez az ellentmondásos döntés nem véletlenül keltett hatalmas felzúdulást Afrika legnagyobb hírű felszabadítási mozgalmán belül.

Alec Russell díjnyertes újságíró a legfontosabb szereplőkkel – Mbekivel, Zumával, Tutu püspökkel és persze Mandelával – kialakított személyes kapcsolataira építve keresi a választ arra, mi történik, és van-e kiút, ha egy forradalmi párt a hatalomban eltöltött évek alatt megkövesedik, és szem elől téveszti eszméit.

A szerző Dél-Afrika kapcsán olyan politikai, gazdasági és erkölcsi kérdéseket is feszeget, amelyek tanulsággal szolgálhatnak minden átmeneti, a zsarnokság alól felszabaduló ország számára.

Leave Your Comment